HP Spectre x360, 2 in 1: tableta si laptop slim, cu sistem de operare Windows 8

Creat pentru a impresiona, HP Spectre x360 este un laptop de talie slim, oferit in carcasa confectionata din aluminiu de 1.5 cm grosime si dotat cu procesor Intel Broadwel pe 14 nm de ultima generatie si un display de 13 inci, cu deschidere la 360°. Cu toate ca Windows 8 nu a atins niciodata succesul sperat de marea companie Microsoft, moda laptopurilor hibride prevazute cu ecran touch si optiune pentru utilizarea ca si tableta este departe de a fi trecut. Dimpotriva, portabilele din noua generatie sunt mai delicate si mai atragatoare decat oricand, iar limitarile in ceea ce priveste autonomia acumulatorului si performanta procesorului nu mai dau de mult motive de ingrijorare. Un exemplu elocvent pentru aceasta il reprezinta noul Spectre x360.

hp-spectre-hero-story

Avand dubla disponibilitate (variante cu ecran Full HD si QHD), HP Spectre x360 poate fi folosit ca si laptop traditional dotat cu touchpad si tastatura fizica, dar si in eficientul modul tableta, profitand de balamaua dublu articulata, care permite apropierea ecranului de spatele carcasei. Asemantor unei tablete veritabile, interfaţa Windows 8.1 este controlata in mod exclusiv prin comenzi touch, cu sau fara stylus, tastatura fizica fiind dezactivata.

Capabil sa faca fata aplicatiilor uzuale pentru Windows, Spectre x360 vine echipat cu un procesor Intel Broadwell i5 -5200U (2.2GHz) suplimentat cu 8GB memorie RAM DDR3, respectiv SSD de 256GB sau 512GB. Avem la dispozitie 3 conectori USB 3.0 pentru periferice, respectiv iesiri HDMI si MiniDisplay port pentru conectarea unui televizor sau monitor extern. Conform afirmatiilor reprezentantilor HP, acumulatorul strecurat in carcasa supla a noului Spectre x360 ofera peste 12 ore de mobilitate la fiecare incarcare, rezultat datorat combinatiei de display si procesor cu eficienta energetica ridicata, respectiv alte optimizari pentru gestionarea conexiunii WiFi.

Listat deja pe website-ul HP, noul Spectre x360 va putea fi comandat incepand cu jumatatea lunii martie la pretul de 899.99 dolari pentru versiunea de baza, cu ecran Full HD si procesor i5, respectiv 1399.99 dolari, daca se alege varianta mai bine echipata, dotată cu procesor i7, ecran QHD si SSD de 512GB.

Leave a Comment