Microsoft testeaza noi categorii “Departments” in Microsoft Store pentru Windows 10

In cele mai noi versiuni “preview” alea Windows 10 apar noutati ce nu pot fi trecute vederea. Una dintre acestea tine de dezvoltarea platformei de download jocuri, aplicatii si utilitare, Microsoft Store.
Noua versiune a Microsoft Store imbunatateste interfata magazinului si totodata experienta utilizatorilor pe platforma. Se face o clasificare mult mai intuitiva a continutului, in nou meniu “Departments“, unde utilizatorii pot naviga rapid catre continutul din categoriile: Software & Apps, Entertainment, Devices si Deals (pentru cele mai bune oferte). Sub cele patru ramuri principale, regasim categorii directionate catre continut specific. De exemplu, sub “Software & Apps” avem acces rapid catre: Office, Windows 10, Edge Extensions, Customize Windows si Software Support.

De ce este necesara aceasta noua abordare cu meniul “Departments” in Microsoft Store pe Windows 10?
Spre deosebire de App Store (Apple), Microsoft Store gazduieste pe langa aplicatii si jocuri si alte tipuri de continut, precum: filme, carti, emisiuni TV, extensii Microsoft Edge, oferte hardware si multe altele.
Cel mai probabil, Microsoft aduce acest nou meniu “Departments“, in urma reactiilor utilizatorilor, care s-au plans in repetate randuri ca este destul de dificil de gasit un anumit continut in Microsoft Store. Tocmai din cauza varietatii de continut oferita de magazinul Microsoft pe Windows 10. Noua clasificare ar trebui sa ofere un acces mai rapid catre continutul cautat, insa ramane de vazut cum va fi imbuntatita si functia de “search“. De preferat ar fi sa furnizeze rezultate relevate, iar utilizatorul sa ajunga la continutul dorit de el, si nu la cel ce reprezinta interesele Microsoft.
De preferat ar fi de adaugat intr-o versiune viitoare a Microsoft Store si un “search by category” pentru o acuratete mai mare si rezultate mai relevante.

Pana atunci, noul meniu “Departments” este o bula de oxigen, insa momentan este disponibil numai pentru anumiti utilizatori, fiind inca intr-o faza de testare. Microsoft va extinde treptat aceasta caracteristica a Microsoft Store pe toate PC-urile cu Windows 10.

Nu uitati sa va tineti Windows 10 actualizat la zi pentru a primi cele mai noi caracteristici si rezolvari ale problemelor de securitate.

Microsoft testeaza noi categorii “Departments” in Microsoft Store pentru Windows 10

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment