Fix Windows Update Error 0x80070005

Imediat ce apare o eroare multi utilizatori se gandesc imediat ca sistemul de operare este virusat si ca ceva catastrofal urmeaza sa se intample.

Nici codul de eroare 0x80070005 ce apare atunci cand Windows Update esueaza nu este scutit de suspiciunea de a consecinta unui virus.

Eroarea am primit-o si eu pe un Windows 10 tinut pentru teste si pe care incercam update-ul la Windows 10 Insider Preview Build 21390.1 (co_release). O noua actualizare care aduce cateva noutati importante pe Windows 10, despre care o sa scriu in urmatorul articol.

Windows Update Error 0x80070005

Windows Update Error 0x80070005 – There were problems installing some upfates, but we’ll try again later. Windows 10 Insider Preview 21390.1 (co_release) – Error 0x80070005

De cele mai multe ori aceasta eroare nu este generata de un malware, ci mai de graba tine de permisiunule de rescriere ale unor fisiere de sistem ale Windows 10. Practic “error 0x80070005 se refera la imposibilitatea de a inlocui un fisier al vechii versiuni cu unul nou.

In majoritatea cazurilor ests de ajuns sa reluati procesul de update al Windows 10, iar totul va decurge normal si actualizarile vor fi facute fara probleme.

Daca eroarea persita, cel mai probabil unele fisiere de sistem ale Windows 10 au fost modificate de utilizator sau corupte de terte aplicatii sau drivere. In acest scenariu este bine sa executati o scanare si verificare a integritatii fisierelor Windows 10.

System File Checker (SFC) este un utilitar prezent pe toate versiunile de Windows, iar pentru a-l rula este suficient sa deschidem Command Prompt (cu privilegii de Administrator) si sa rulam comanda: “sfc /scannow“.

System File Checker (SFC)

Asteptam sa termite de verificat integritatea fisierelor de sistem.

In cazul meu nu a fost vorba de asa ceva. “Windows Resource Protection did not find any integrity violations.”

De-a lungul timpului am mai observat o ciudatenie legata de sistemul de update al Windows 10. Daca alegem un update manual este bine sa avem deschis un browser in care sa navigam pe diverse pagini web. Nu stiu din ce motive dar am impresia ca descarcarea actualizarilor intra cumva in “idle” iar procesul esueaza.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Windows 10 » Fix Windows Update Error 0x80070005

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR