Update Management in Windows 11 – Specify deadlines for automatic updates and restarts

Sistemele de operare Windows 10 si Windows 11 primesc constant actualizari in background prin intremediul Windows Update. Cele mai multe dintre actualizarile Windows 11 necesita repornirea (reboot) pentru instalare si configurare. Noul update management in Windows 11 ofera utilizatorilor posibilitatea sa configureze date limita (deadline) la care actualizarile sa se instaleze si sa scape pentru un timp de casetele de dialog care solicita restart pentru instalare Windows Updates.

In luna mai 2019, Microsoft a introdus o noua caracteristica de administrare a actualizarilor sistemelor de operare Windows 10. Windows Update. Utilizatorii pot sa stabileasca cand sa ruleze automat actualizarile Windows 10 si cand ar trebui sa reporneasca calculatorul pentru aplicarea modificarilor. Aceasta caracteristica este cunoscuta drept “Specify deadlines for automatic updates and restarts“, iar setarile implica modificari in Group Policy.

Pana la Windows 11 Build 25227, termenul limita pentru actualizari (Deadline) era calculat pe baza datei de lansare a actualizarii pentru quality updates si pe data la care se astepta repornirea sistemului pentru Feature Updates. Odata cu build 25227, termenul limita este calculat de la data la care sistemul a scanat si descoperit actualizarea disponibila. Aceasta noua schimbare se aplica pentru actualizarile de calitate cat si pentru cele de caracteristici (Windows Quality & Feature Updates).

Update management in Windows 11
Setarile “Specify deadline for automatic updates and restarts for feature updates” in Group Policy

Setarile din Group Policy pentru Specify deadlines for automatic updates and restarts au fost impartite in doua setari separate. O setare prin care sa se stabileasca o data limita (deadline) pentru actualizarile de calitate (Specify deadlines for automatic updates and restarts for quality updates) si o setare pentru data limita a actualizarilor de caracteristici (Specify deadlines for automatic updates and restarts for feature updates).

Aceste modificari aduse de Microsoft in Update Stack Orchestrator ofera o mai buna predictibilitate in ceea ce priveste repornirea sistemului de operare pentru instalarea actualizarilor descarcate si un mai bun update management in Windows 11.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Windows 11 » Update Management in Windows 11 – Specify deadlines for automatic updates and restarts
Leave a Comment