Dezactivare Download si Instalare Automata a Windows Updates in Windows XP.

Daca mergem pe setarile default sau setarile recomandate de la Windows XP, atunci cu siguranta o sa avem Windows Update pe “ON“. Asta inseamna ca de fiecare data cand sunt de facut update-uri, sistemul de operare va porni download-ul dupa care instalarea update-urilor fara sa ne mai intrebe nimic. Cum multe update-uri de securitate ale (Windows Security Center) se finalizeza cu cerere de restartare calculator, acest lucru ne poate intrerupe din lucru. Pe langa acesta problema, o alta cauza care ne determina sa dezactivam download-ul si instalarea automata a update-urilor este optiunea noastra de decide singuri de update-uri dorim sa instalam. Multi utilizatori de exemplu nu doresc sa faca update-ul automat la Windows XP SP3 sau la Windows Genuine Advantage Notification or Validation Tool (KB-ul care verifica validitatea copiei / licentei pe Windows XP).

Dezactivare Windows Automatic Updates in Windows XP (Disable Download & Install Windows Updates).

1. In primul rand va trebui sa mergem in > .

stealthsettings.com_225

2. In Control Panel facem click pe “Security Center“.

stealthsettings.com_226

3. Undeva in partea de jos in Security Center facem click pe “Automatic Updates“.

stealthsettings.com_227

4. In “Automatic Updates” avem mai multe optiuni pentru Windows Updates.

– “Automatc Updates” (optiune recomandata de Microsoft, insa acesta optiune va downloada si instala automat update-urile disponibile),

– “Download updates for me, but le me choose when the install them” (optiune aleasa de mine, pentru ca abia am instalat sistemul de operare si sunt sigur ca o sa am nevoie de majoritatea update-urilor. Aceasta optiune descarca update-urile disponibile, insa ne permite sa legem singuri pe care dorim sa le instalam)

stealthsettings.com_228
– “Notify me but don`t automatically download or install them” (Optiune recomandata de noi. Suntem anuntati ce update-uri sunt disponibile pentru sistemul nostru de operare si putem decide singuri care sa diw descarcate si instalate). In acest fel nu o sa ocupam nici spatiu pe hard disk cu update-urile care nu vor fi instalate si nici nu o sa avem update-uri instalate automat.

– “Turn off Automatic Updates” (Oprirea aproape completa a Windows Update Center. Nu o recomandam nimanui, mai ales ca sistemul de operare Windows XP vine in kit-ul original cu multe bug-uri de securitate care au fost fixate ulterior de Microsoft si care care vin ca update-uri ale Windows XP.)

Daca alegem optiunea a doua, de fiecare data cand va fi un update disponibil, in coltul din dreapta-jos o sa primim o notificare prin care suntem informati ca sunt update-uri disponibile pentru sistemul nostru de operare.

stealthsettings.com_219

Facem click pe aceasta notificare (scutul galben), iar in caseta “Automatic Updates”, selectam “Custom Install (Advanced)” si click pe butonul “Next“. Este necesar acest pas pentru a nu instala toate update-urile descarcate.

stealthsettings.com_221

In “Choose updates to install” selectam numai update-urile care ne intereseaza sa die instalate.

stealthsettings.com_229

Click “Install” penru a porni instalarea update-urilor.

Pentru finalizarea multor update-uri, in special dupa instalarea Windows XP, este nevoie sa restartati calculatorul si sa asteptati pana cand Windows-ul va configura update-urile. O parte din update-urile instalate se configureaza automat la inchiderea si pornirea sistemului de operare. Nu opriti calculatorul pana nu termina procesul de instalare al update-urilor.

How to » Noteworthy » Dezactivare Download si Instalare Automata a Windows Updates in Windows XP.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment