Microsoft va apela la experienta Kaspersky pentru viitorul AntiVirus de pe Windows 10

Microsoft intentioneaza sa aduca imbunatatiri semnificative pentru protectia utilizatorilor in viitoarea versiune majora de Windows 10.
Pentru Windows 10 Fall Creators, Microsoft intentioneaza sa colaboreze cu companiile producatoare de software antivirus si de solutii securitate, care produc sotware pentru Windows.

Asa cum stim cu totii, Microsoft are un software propriu de protectie al utilizatorilor, insa in cazul atacurilor cibernetice cu virus ransomware, acesta s-a dovedit a fi total ineficient. Compania rusa Kaspersky, producatoare de software antivirus si sisteme de securitate IT, a criticat in repetate randuri Microsoft, pentru felul in care a tratat solutiile de securitate oferite de un tert antivirus pe Windows. Windows Defender era activat imediat ce expira licenta pentru un alt antivirus existent pe sistem, fara o notificare prea vizibila pentru utilizatori.
In plus, o alta problema majora a fost a incompatibilitatea solutiilor de securitate si antivirus cu noile upgrade-uri ale Windows 10. Microsoft nu a adus la cunostinta companiilor de securitate si antivirus modificarile ce vor urma sa apara in noile versiuni de Windows, astfel ca dupa upgrade-uri solutiile terte de protectie au devenit incompatibile.

Incepand cu Windows 10 Fall Creators Update, Microsoft are in plan sa introduca modificari pentru a imbunatati suportul companiilor producatoare de solutii antivirus, astfel ca acestea sa poata  oferi protectie si securitate clientilor Windows. Totodata, compania intentioneaza sa schimbe sistemul prin care utilizatorii sunt notificati cu privire la expirarea solutiilor antivirus sau la eventuale incompatibilitati la care sunt expusi. Pana acum, utilizatorii puteau afla ca le-a expirat antivirusul si ca s-a activat automat Windows Defender, numai din Windows Security Center. De la urmatorul upgrade notificarile vor fi prezente pe desktop-ul utilizatorului si nu vor vor disparea pana cand acesta nu actioneaza butonul dedicat pentru inchiderea notificarii.

Tertii furnizori de solutii antivirus isi pot crea propriile sisteme de notificari prin care sa atentioneze clientii ca licenta este aproape de perioada de expirare sau ca aceasta a expirat. In plus pot adauga optiunuile de reinnoire licenta sau de renuntare si activare Windows Defender.

Windows 10 Fall Creators Update va fi lansat in aceasta toamna si va aduce schimbari semnificative in sistemul de operare Windows 10.

How to » AntiVirus & Security » Microsoft va apela la experienta Kaspersky pentru viitorul AntiVirus de pe Windows 10

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment