Cum poti sa instalezi si sa folosesti Windows 10 fara licenta – Product Key

S-a dus de ce ceva timp vremea cand ca sa instalam un sistem de operare Windows aveam nevoie de CD sau de DVD original. Sa nu mai spunem de celebrele seriale (serial key) care erau necesare de fiecare data cand instalam Windows XP sau sistemele de operare mai vechi.

Microsoft permite tuturor utilizatorilor sa descarce si sa instaleze Windows 10 fara sa fie nevoie de licenta – product key. Dupa instalarea Windows 10 il puteti folosi pe perioada nelimitata, fara sa fie nevoie sa cumparati o licenta pentru produs. Singurul inconvenient sunt mici limitari impuse de Microsoft pentru utilizatorii de Windows 10. Acestea tin de design. Un Windows 10 fara licenta nu permite setarea de wallpapere din interfata dedicata si trimite din cand in cand casete de dialog care indeamna la cumpararea unei licente. In rest se pot instala aplicatii, se pot face update-uri si sunt disponibile toate optiunile unui Windows 10 cu licenta.

Cum putem sa downloadam Windows 10 (Creators Update sau Anniversary Update) ISO fara license key / product key

Asa cum spuneam mai sus, Microsoft permite descarcarea si instalare Windows 10 chiar daca nu avem o cheie de produs (product key) cumparata.

Accesam pagina de download oficiala pentru Windows 10 si selectam versiunea pe care dorim sa descarcam.

Atat pentru Windows 10 Creators Update cat si pentru Windows 10 Anniversary Update avem la dispozitie: Windows 10, Windows 10 N si Windows 10 Single Language.
Dupa ce selectam distributia de Windows 10 dorita, selectam limba, apoi vom fi redirectionati pe pagina de download de unde alegem arhitectura. Pe 32-bit sau pe 64-bit.

Fisierul descarcat va fi imaginea .ISO  a Windows 10. Aceasta imagine poate fi foarte usor trecuta pe un USB stick de pe care sa se faca instalarea Windows 10.
Procesul de instalare Windows 10 va decurge normal, pana la punctul in care ne este cerut sa activam Windows. Activate Windows.  La acest pas facem click pe “I don’t have a product key” si continuam procesul de instalare fara product key.

Cand selectati aceasta optiune, in continuare aveti posibilitatea sa alegeti pentru instalare Windows 10 Home sau Windows 10 Pro. Tineti cont ca daca pe viitor doriti sa faceti upgrade la versiunea platita si sa cumparati un product key, versiunea Windows 10 Home costa mai putin decat Windows 10 Pro, iar pentru un home user diferentele nu sunt foarte mari. Oricum, orice versiune alegeti, procesul de instaalre in continuare va fi acelasi.

In trecut, la Windows XP, Microsoft folosea Windows Genuine Advantage (WGA)  pentru a bloca accesul la calculator celor care nu aveau licenta. In ziua de azi lucrurile s-au schimbat foarte mult. Microsoft limiteaza utilizatorii care nu au licenta doar la cateva elemente de design si la mesaje “Windows isn’t activated. Activate Windows now”.
Cu toate acestea, Windows 10 poate fi utilizat la capacitate maxima pe perioada nelimitata. Puteti instala aplicatii, se pot face update-uri si toate operatiunile ca pe un sistem cu product key.

Download and install Windows 10 without product key

Cum poti sa instalezi si sa folosesti Windows 10 fara licenta – Product Key

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment