Cum putem sa adaugam un user cu rang de Administrator pe WordPress, folosind FTP-ul

Un scenariu mai putin fericit este sa ne uitam parola user-ului cu rang de “admin” al blog-ului creat cu WordPress, sa nu mai avem acces la adresa de e-mail care ne-ar ajuta sa resetam parola, iar ca situatia sa fie si mai complicata, ar fi sa nu avem acces nici la baza de date. MySQL.

In acest scenariu, singura varianta prin care ne putem relua drepturile de administrator pe blog, este sa cream un nou user cu rang de Administrator pe WordPress. Cu acest nou user pe care il vom crea  putem sa resetam parola user-ului nostru sau il putem folosi cu toate drepturile de administare.

Cum putem sa adaugam un user “admin” pe WordPress, cu ajutorului accesului FTP-ului

Tot ce avem nevoie este sa avem acces la fisierele site-ului si sa le putem edita. Ca sa facem acest lucru avem nevoie de datele de acces FTP. User FTP, parola aferenta si IP-ul / adresa serverului FTP. Un client de FTP prin care sa ne conectam. FileZilla. Gratuit si usor de utilizat.

Dupa ce ne conectam pe FTP, mergem sa editam fisierul functions.php. Acesta poate fi gasit in: wp-content/themes/tema-curenta/.

Adaugam in functions.php codul:
function wpb_admin_account(){
$user = 'Username';
$pass = 'Password';
$email = 'email@domeniu.com';
if ( !username_exists( $user ) && !email_exists( $email ) ) {
$user_id = wp_create_user( $user, $pass, $email );
$user = new WP_User( $user_id );
$user->set_role( 'administrator' );
} }
add_action('init','wpb_admin_account');

Editati cu datele voastre $user, $pass si $email, inlocuind “Username”, “Password” si “email@domeniu.com” din codul de mai sus. Dupa ce adaugati aceasta functie, salvati modificarile si accesati pagina de autentificare a blog-ului. /wp-admin/ sau /wp-login.php by default.

Dupa ce va autentificati cu noile date, nu uitati sa reveniti in fisierul functions.php din care sa eliminati codul adaugat mai sus.

User-ul nou creat va ramane salvat in baza de date.

Cum putem sa adaugam un user cu rang de Administrator pe WordPress, folosind FTP-ul

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment