Fix WordPress “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.”

In timpul actualizarilor de WordPress, incluzand aici atat actualizarea de versiune cat si de plugins sau themes, chiar daca in Dashboard nu vedem nimic anormal, website-ul nu poate fi accesat.

Cat timp dureaza actualizarea, pe site o sa apara pentru toti utilizatorii mesajul: “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute“. Nu este o eroare, este doar un mesaj de informare care apare cat timp in background de descarca arhivele cu actualizarile de WordPress, se dezarhiveaza pe serverul gazda si se instaleaza. Acesta fiind procesul complet de actualizare, la finalul caruia mesajul de mentenanta dispare singur.

WP Maintenance

Problema apare atunci cand WordPress nu reuseste sa finalizeze actualizarile core, de plugins sau de teme. Atunci mesajul “Briefly unavailable for scheduled maintenance” ramane blocat permanet si nu poate fi accesata nici o pagina. Nici macar Dashboard / wp-admin.

Cum rezolvam problema daca mesajul “Briefly unavailable for scheduled maintenance” ramane blocat? Website Broken

Este suficient sa aveti acces la FTP-ul unde sunt fisierele WordPress ale blogului sau website-ului dvs. In radacina (public_html, de cele mai multe ori) o sa gasiti fisierul “.maintenance” pe care trebuie sa-l stergeti manual.

WordPress FTP

Odata sters fisierul .maintenance, website-ul WordPress va functiona din nou.

Acest mesaj apare atat in timpul actualizarilor manuale de WordPress cat si in timpul celor automate.

Stealth

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Articles

Tags: / / /
Back to top button