Akismet Error Code: 10010 [HowTo Fix]

Dupa ce reCAPTCHA ne-a servit un badge de care nu putem scapa pe nicio pagina a unui website, a venit randul Akismet sa faca putina “curatenie” in randul website-urilor si al blogurilor care folosesc acest sistem de protectie spam pentru comentarii.

In mod implicit, Akismet poate fi folosit gratuit pe orice blog sau website cu WordPress, dar cu conditia ca acesta sa nu fie facut in scopuri comerciale. Sincer sa fiu, nu stiu care website ar putea fi in scop non-commercial. Pana la urma, tot ce este continut online este facut cu un scop comercial, iar proprietarul unui website nu ar avea din ce sa-l sustina daca nu ar vinde pe el niste servicii, produse sau publicitate. Acest fapt este valabil de la bloggerul novice pana la marile corporatii care au prezenta online.

Administrarea unui proiect online, presupune printre multe alte activitati si lupta cu SPAM-ul. Pentru formularele de contact, sesiuni de autentificare, sesiuni de creare conturi si alte “form”-uri, exista pana pe la inceputul anului, reCAPTCHA (by Google). Serviciu ce s-a rezumat la blocarea SPAM-ului pe website-uri, numai daca se afiseaza un badge cu logo CAPTCHA si niste link-uri de “Termeni si Conditii”. Foarte multi administratori de website-uri au renuntat la acest sistem de protectie.

De curand, multi posesori de blog-uri si website-uri pe WordPress, au fost intampinati in sectiunea de “Comentarii” de mesajul:

Akismet Error Code: 10010
We have detected that your current subscription is not appropriate for your current usage of Akismet and your account is subject to suspension, which would put your site at risk for increased spam. Please click on the link below for further details.

Au fost surprinsi de acest mesaj numai cei care nu au avut timp sa citeasca mesajul primit pe e-mail de la Automatic (dezvoltatorii Akismet si WordPress). De altfel, apare si in sectiunea de comentarii, un mesaj “injectat”: This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thanks for using Akismet to prevent spam on your site.

You’re currently using Akismet for free, but the free plan is only allowed on non-commercial sites.
You are displaying ads on your site, so it does not qualify as non-commercial.
To continue using Akismet, please upgrade to the $5/month Plus plan.
If you continue using the free plan, your account will be suspended.
If you have any questions or believe that you have received this email in error, please get in touch by writing us at support@akismet.com or by replying to this email.

Thanks,
The Akismet Team

Asadar, daca pe un blog sau pe un website pe care aveti bannere cu reclame din diverse surse, nu va mai incadrati la “non-commercial”. Chiar daca sunteti persoana fizica si acele bannere poate sunt ale unui alt proiect al dvs. sau castigati din ele mai putin de $5 pe luna.

Exista totusi viata online si dupa Akismet. Si fara SPAM.

Daca ati intampinat o problema cu blocarea serviciului Akismet, cea mai buna metoda este sa va abonati. Pentru $5 + TVA / luna, veti fi scutiti ca si pana acum de spam-ul din comentarii. Daca nu doriti insa sa faceti acest lucru, puteti merge la Plugins sa dezactivati Akismet Anti-Spam. Nu va lasati “descoperiti” si cu tone de mesaje spam daca faceti urmatoarele setari la “Settings” →  “Discussion”:

1. Comment must be manually approved – bifati aceasta optiune la “Before a comment appears”.
2. A comment is held for moderation – bifata si aceasta optiune la “Email me whenever”. Veti fi anuntat pe e-mail de fiecare data cand un comentariu asteapta moderarea dvs.
3. Instalati un plugin Captcha pentru comentarii. Exista mai multe variante disponibile in WordPress →  Plugins. Acestea sunt capabile sa tine botii de spam la distanta.
4. Blocati comentariile pentru utilizatorii anonimi. Este posibil ca numarul de comntarii sa scada. Nu toti utilizatorii vor sa se inregistreze, insa cine are ceva pertinent de spus, cu siguranta o va face.

How to » Curiosity » Akismet Error Code: 10010 [HowTo Fix]

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment