Fix Error: Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress

Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress” este o eroare intalnita de multi posesori de blog-uri si website-uri cu WordPress.
Nu este un motiv de ingrijorare. Lipsa extensiei MySQL din PHP este tipica sistemelor de operare instalate de la zero, VPS sau servere dedicate, unde extensiile PHP nu au facut parte din pachetul de instalare. Aceasta problema este prezenta atat pe Ubuntu cat si pe CentOS. Inn acest scenariu, problema se rezolva foarte simplu cu un update de PHP si instalarea modulului “php-mysql“.
Update PHP si instalare extensie MySQL pe Ubuntu

apt-get update
apt-get install php-mysql

Update PHP si instalare extensie MySQL pe CentOS

yum update
yum install php70w-mysql

Dupa acest pas, restartati serviciul Apache sau NGINX.

Am intalnit si scenariul in care desi extensia MySQL exista in PHP, un blog creat pe WordPress a afisat eroarea “Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress”. De cele mai multe ori, eroarea apare la instalarea WordPress. De aceasta data insa, a aparut la un blog care era activ de cativa ani.
In aceasta situatie, am constatat ca problema nu tine de modulele PHP, ci de versiunea foarte veche de WordPress, care nu mai este compatibila pe PHP 7.4.4RC1. Un simplu upgrade de WordPress la cea mai recenta versiune a rezolvat eroarea.

How to » Linux » MySQL » Fix Error: Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment