Cisco AnyConnect VPN not connecting to Apple AirPort router [How-To Fix]

Cisco AnyConnect Secure Mobility Client, este o solutie VPN folosita pe scara larga de companiile ale caror angajati au nevoie de acces la resursele si aplicatiile companiei de pe dispozitive mobile. Laptopuri, smartphone, tablete, etc.
Cisco AnyConnect simplifica accesul securizat la punctele finale si asigura securitatea necesara pentru protejarea organizatiei sau a companiei.
O solutie foarte utila si in situatiile in care munca de acasa devine o necesitate, iar angajatii trebuie sa lucreze sa acceseze prin VPN infrastructura companiei in conditii de maxima securitate.

Teoretic, aceasta solutie de conectare VPN (Virtual Private Network) ar trebui sa functioneze fara probleme de pe orice retea wireless sau mobile 4G / 3G, indeferent de router-ul utilizat.
Multi utilizatori de Cisco AnyConnect au intampinat probleme de conectare la infrastructura companiei atunci cand dispozitivul mobil a fost conectat la o retea wireless sustinuta de un router Apple AirPort Extreme Base Station sau Time Capsule.

De cele mai multe ori, aceasta problema apare daca pe router nu este activata sau configurata adecvat conexiunea partajata prin IPv6. Pentru a activa aceasta optiune si a face posibila conexiunea Cisco AnyConnect, va trebui sa aveti acces la aplicatia AirPort Utility pentru a face mici schimbari in configuratia router-ului.

Cum rezolvam “Cisco AnyConnect not connecting to Apple AirPort router”

1. Deschidem AirPort Utility si ne autentificam.

2. In aplicatie, mergem la Internet →  Internet Options.

3. La configuratia IPv6 setam “Local-link only

4. “Save” si “Update Settings“.

Asteptati pana cand router-ul se va restarta, dupa care va puteti conecta de pe dispozitivul mobil prin Cisco AnyConnect.

O alta configuratie in care la noi a functionat este:

Configure IPv6: Automatically
IPv6 Mode: Native
Enable IPv6 Connection Sharing.

In cazul in care setarile de mai sus nu functioneaza, va rugam sa ne lasati comentarii.

Cisco AnyConnect VPN not connecting to Apple AirPort router [How-To Fix]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment