Cum putem seta o conexiune VPN in Windows 7 [Privacy tip]

Sunt foarte multi cei care prefera sa navigheze pe Internet sub protectia anonimatului (motive sunt suficiente), iar pentru acestia retelele VPN sunt una dintre cele mai bune alegeri/solutii (cum functioneaza sau la ce sunt bune VPN-urile gasiti in ). le ofera userilor sai posibilitatea de a crea o conexiune VPN (bineinteles, contul VPN nu este inclus in “pachet”; de regula providerii de Internet – ISP-urile – ofera si astfel de servicii la cerere, evident, contra cost), pe care o vor putea folosi ori de cate ori vor dori sa isi ascunda identitatea in online.

Pentru cei care doresc sa stie cum pot seta o conexiune VPN in Windows 7, tot ce trebuie sa faca este sa urmareasca pasii de mai jos:

  • deschideti Control Panel->Network and Internet->Network and Sharing Center

network-center

  • dati click pe Set up a new connection or network, apoi pe Connect to a Workplace
new_network connect-to-a-workplace
  • in fereastra deschisa, selectati No, create a new connection si dati click pe Next

create-connection

  • selectati Use my Internet connection (VPN)

vpn-connection

  • introduceti adresa sau IP-ul serviciului VPN pe care il folositi (aceste informatii le veti primi de la furnizor in momentul in care veti achizitiona serviciul VPN), alegeti numele conexiunii si dati click pe Next (tot aici aveti posibilitatea sa alegeti daca va veti conecta la Internet prin VPN imediat ce conexiunea este creata sau daca veti crea conexiunea cu scopul de a o folosi ulterior)

vpn-address

  • introduceti userul si parola de acces la VPN apoi dati click pe Create
create-vpn connection-ready
  • in cazul in care ati optat pentru crearea conexiunii VPN cu scopul de a o folosi mai tarziu, veti putea lansa conexiunea dand click pe iconita retelei (aflata in coltul din dreapta-jos a monitorului) si selectand-o din lista afisata.

sth-vpn

Nota: Folosirea unui VPN este recomandata ori de cate ori va conectati la Internet folosind o retea publica sau alte retele decat cele pe care le folositi in mod obisnuit (desi inclusiv acestea prezinta riscuri destul de mari). Daca nu dispuneti de un cont VPN platit, puteti , care va ofera cel putin minima protectie necesara in “jungla” online-ului. :)

Cum putem seta o conexiune VPN in Windows 7 [Privacy tip]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment