Dezinstalare Windows 7 Desktop Gadgets (Remove Desktop Gadgets Platform)

Una din noutatile sistemelor de operare Windows Vista si Windows 7, este Windows Desktop Gadgets. Aceasta aplicatie (feature) a Windows 7 ne permite sa aducem pe Desktop (Spatiul de Lucru) diferite aplicatii: RSS Reader, Picture Slideshow, Notes, Weather, CPU Meter, Network Speed Indicator si multe altele.

Activarea gadget-urilor pe desktop se face cu numai doua, trei click-uri. Facem click-dreapta pe Desktop, click pe Gadgets si din panoul care se deschide ne alegem ce gadget-uri dorim sa ruleze. Daca nu suntem multumiti cu gadget-urile instalate default, putem merge pe Desktop Gadgets Gallery de unde putem downloada ce ne intereseaza.

windows 7 gadget

Pentru utilizatorii care nu sunt fani Desktop Gadgets, acest feature al Windows 7 nu face altceva decat sa consume degeaba resurse de sistem. Putine, dar… consuma.

Cum dezinstalam Windows 7 Desktop Gadgets.

1. In primul rand trebuie sa mergem in Start Menu > iar bara de “search programes and files” sa tastam “feature“. In lista de search facem click pe Turn Windows features on or off.

Windows 7 Feature

2. In lista din Windows Features cautam si debifam casuta din dreptul Windows Gadget Platform.

Remove Windows Gadget Platform

3. Apasam “OK” si continuam procesul de uninstall al Windows Desktop Gadgets. La finalul procesului de dezinstalare restartam PC-ul.

Dupa restart o sa observam ca Windows Destop Gadgets nu mai este prezent in Desktop Context Menu.

windows 7 gadget uninstall

Pentru a reinstala platforma de gadgets este foarte simplu. Urmati pasii de mai sus si bifati casuta din dreptul Windows Gadget Platform.

Tot din Windows Features va puteti dezinstala si Windows 7 Games, Internet Explorer 8, Internet Printing Client sau Windows Search-ul.

How to » Tweaks & Hacks » Dezinstalare Windows 7 Desktop Gadgets (Remove Desktop Gadgets Platform)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment