Cum putem sterge / dezinstala un gadget daca Windows Sidebar Gadgets nu mai poate fi pornit (Not Responding).

Am aratat in doua tutoriale si gadget-urile pe si
La  cel de al doilea tutorial am primit un comentariu cu o problema mai putin obisnuita. Se pare ca in urma instalarii "online" a unor gadget-uri, platforma  Windows Sidebar Gadgets a dat o eroare (crash). Eroare care persista si daca platforma este reinstalata din .

Cum putem sterge / dezinstala un gadget daca Windows Sidebar Gadgets nu mai poate fi pornit (Not Responding).

Daca in urma instalarii unui gadget, Windows Sidebar Gadgets nu mai poate fi pornit din cauza unor erori, iar optiunea de Unsinatll a unui gadget nu mai poate fi accesata, atunci va trebui sa stergem / sa dezinstalam "manual" gadget-urile instalate de noi. Pentru a face acest lucu va trebui sa urmam cativa pasi foarte simpli.

*Pentru acest tutorial eu mi-am instalat WeatherBug in Windows Sidebar Gadgets si am cautat o alta metoda de dezinstalare decat cea din screenshot-ul de mai jos. (optiunea care nu ar mai fi accesibila in cazul unei erori a platformei)

stealthsettings.com_064

1. In primul rand trebuie sa mergem in "Sidebar Gadgets Installation Path" (folderul in care se instaleaza gadget-urile downloadate de noi), sa identificam si sa stergem folder-ul gadget-urilor instalate de noi. Acest folder poate fi gasit in:

C:UsersNumeUserAppDataLocalMicrosoftWindows SidebarGadgets

stealthsettings.com_068

2. Din folder-ul  C:UsersNumeUserAppDataLocalMicrosoftWindows Sidebar deschidem Settings.ini si stergem linia care indica calearea de instalare a gadget-ului pe care dorim sa-l eliminam (WeatherBug in cazul nostru) dupa care Ctrl+S pentru a salva modificarea.

 stealthsettings.com_072

3. Reporniti calculatorul, apoi click-dreapta pe Desktop si deschideti "Gadgets". Gadget-ul eronat a fost dezinstalat, iar acum platforma Windows Sidebar Gadgets ar trebui sa mearga fara probleme.

stealthsettings.com_070

Daca nu am fost de clar in acest tutorial si intampinati dificultati in rezolvarea problemei, va rog sa lasati comentariu.

Download Windows 7 Sidebar Gadgets – via Microsoft.

Cum putem sterge / dezinstala un gadget daca Windows Sidebar Gadgets nu mai poate fi pornit (Not Responding).

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment