Cum sa dezactivam Program Compatibility Assistant in Windows 7

Probabil una dintre cele mai iritante dintre noutatile sistemului de operare Windows 7 este Program Compatibility Assistant. Aproape de fiecare data cand instalam o aplicatie pe acest sistem (in special atunci cand este vorba de aplicatii mai vechi decat sistemul), dupa ce procesul de instalare se incheie, aceeasi fereastra “infloreste” in mijlocul monitorului avertizandu-ne ca “This program might not have installed correctly” (ceea ce, intr-adevar, uneori ar putea fi adevarat, dar voua de cate ori vi s-a intamplat? O data? De doua ori? Niciodata?).

program-compatibility-assistant

Daca si pe dvs va deranjeaza atunci cand Windowsul are dubii in privinta instalarii corecte a aplicatiilor pe care le folositi/testati, o idee buna ar fi sa dezactivati Program Compatibility Assistant pentru a impiedica mesajul iritant sa mai apara.

Cum putem dezactiva Program Compatibility Assistant?

Program Compatibility Assistant poate fi dezactivat urmand doua metode foarte simple, una implicand o modificare in serviciile de sistem (metoda disponibila pentru userii tuturor versiunilor de Windows 7) si una accesand Group Policy Editor (feature indisponibil pentru userii Windows 7 Home Premium).

1. Dezactivare Program Compatibility Assistant via Services

  • tastati services.msc in Search-ul din Start Menu si dati Enter
  • apoi identificati in lista afisata Program Compatibility Assistant Service
  • dati dublu-click pe acesta apoi dati click pe Stop si selectati Disable in meniul drop-down din dreptul Startup type
disable-service
  • click OK

2. Dezactivare Program Compatibility Assistant via Local Group Policy Editor

  • tastati gpedit.msc in Search-ul din Start Menu si dati Enter
  • navigati catre User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Application Compatibility
  • in panoul din dreapta, sub Setting, dati dublu-click pe Turn off Program Compatibility Assistant
gpedit
  • selectati Disabled si dati click pe OK
turn-off-pca

Nota: Compatibil si cu Windows Vista. Pentru reactivare urmati aceeasi pasi si selectati Enabled (in gpedit) sau Manual/Automatic (in services).

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment