Cum Facem Update Firmware pentru routerele Apple: AirPort Express, AirPort Extreme si AirPort Time Capsule

Cunoscute sub numele de “AirPort“, routerele Apple sunt utilizate si apreciate in special de utilizatorii care detin device-uri Apple. iPhone, iPad si MacBook.
Va spunem din experienta, ca un AirPort Extreme ofera stabilitate, securitate, viteza mare de transfer a fisierelor in LAN si se configureaza foarte usor.
In ultima perioada, Apple a lansat un pachet de update-uri software (firmware) pentru toate modelele de routere lansate pe piata de companie.

AirPort Time Capsule 802.11ac si AirPort Extreme 802.11ac au primit recent update-ul de firmware 7.7.7. In aceasta versiune sunt rezolvate problemele de comunicare intre utilizatorii conectati in aceeasi retea locala, imbunatatirea performantelor pentru Guest Network si inlaturarea posibilelor conflicte de adresa IP cu Bonjour Sleep Proxy.

Cum facem update de firmware al unui router AirPort pe macOS sau Windows 7, Windows 10

1. In primul rand trebuie sa avem un laptop sau un Desktop conectat la internet prin AirPort.

2. Daca folosim hard disk-uri externe conectate la AirPort, este bine sa intrerupem orice transfer de date intre calculatoarele din retea si hard disk–ul atasat router-ului AirPort. Pe perioada update-ului de firmware, vor fi intreruperi de conexiune.

3. Descarcam, instalam si deschidem aplicatia AirPort Utility. Disponibila atat pentru macOS cat si pentru Windows, aceasta este aplicatia de management pentru routerele Apple.

4. Ne autentificam la AirPort, apoi in Home Screen-ul aplicatiei, click pe AirPort si click pe butonul “Update”.

Update_Firmware_AirPort

Procesul de update firmware pentru AirPort Base Station poate dura cateva minute. In tot acest timp vor exista intreruperi de conexiune Internet si LAN.

 

Cum Facem Update Firmware pentru routerele Apple: AirPort Express, AirPort Extreme si AirPort Time Capsule

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment