macOS High Sierra 10.13 Supplemental Update

La fiecare update suntem obisnuiti sa vedem si un nou numar al versiunii de software / sistem.
Apple se foloseste de exceptii, iar pentru cea mai recenta versiune a sistemului de operare, macOS High Sierra 10.13 vine cu o un update suplimentar fara sa schimbe numarul versiunii.

macOS High Sierra 10.13 Supplemental Update contine un cumul de actualizari care rezolva o serie de erori prezente pe macOS High Sierra. Rezolva o problema grafica pentru Adobe InDesign si o alta legata de expedierea mesajelor e-mail de pe conturile de Yahoo!.

Aceasta actualizare rezolva si doua probleme majore de securitate care au aparut odata cu lansarea macOS High Sierra.

Prima problema de securitate este legata de volumele criptate APFS. Parola de criptare pentru un volum APSF putea fi citita de oricine la “Hint”. In loc sa apara fraza sau cuvantul de ajutor care sa ne ofere indicii despre parola, aparea direct parola in text. Foarte simplu de aflat din Disk Utility.

A doua problema de securitate punea in pericol toate parolele stocate in Keychain Access. O aplicatie rau-intentionata putea accesa Keychain sarind peste parola de acces. In acest fel erau descoperite toate adresele web si device-urile de autentificare, numele de utilizatori si parolele.

Update-ul este disponibil via  App Store, in tab-ul “Updates” si are aproximativ 950 MB.

macOS High Sierra 10.13 Supplemental Update

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

Leave a Comment