Cum putem sa aflam daca un Mac (iMac, MacBook) mai este in perioada de garantie si suport AppleCare

Preturile pentru un Mac cumparat nou, nu sunt deloc de neglijat. Pe site-uri de vanzari second hand sunt multe oferte la preturi atractive, insa inainte sa cumparati de acolo, este bine sa stiti daca produsul se mai afla sau nu in perioada de garantie. Sunt multe oferte care au titlul “MacBook Pro NOU, in cutie!“, insa asta nu inseamna ca acel produs mai este in perioada de garantie.
Garantie service care de altfel este foarte importanta daca intampinati probleme cu produsul. Pe cat de scump este un Mac nou, pe atat de scump este si reparatia lui intr-un service autorizat Apple. Nici nu v-am recomanda sa incercati repararea lui in alta parte.

Cum putem sa aflam daca un Mac, iMac, MacBook mai este in garantie

Toate produsele Apple au o serie unica. Un “Serial Number” care se regaste atat pe spatele device-ului (scris foarte mic), cat si pe cutia originala, pe factura si in sistemul de operare macOS. Asadar, variantele prin care putem sa aflam serialul unui Mac sunt multiple si despre ele am mai vorbit in tutorialul “Cum aflam Numarul de Serie al unui Mac / MacBook (Serial Number)?“.

Pentru utilizatorii care nu doresc sa vanda sau sa cumpere un Mac, dar vor sa stie daca device-ul lor mai este in perioada de garantie, cel mai la indemana este sa-l afle din “About This Mac”. Click pe logo Apple din partea stanga sus, click “About This Mac”. Copiaza “Serial Number” din tab-ul “Overview”, apoi click pe tab-ul “Services” si click pe “Check my service and support coverage status”.

Acceptati ca numarul de serie al device-ului dvs. sa fie trimis catre Apple.

In pagina web care se dechide, introduceri seialul copiat la primul pas si codul de verificare.

Click “Continue” si s-a va afisa statusul produslui dvs.

Puteti verifica statusul de service si suport pentru iPhone, iPad, Apple TV, HomePod, AirPods, Mac sau pentru oricare alt produs Apple ce presupune garantie, la adresa : checkcoverage.apple.com/us/en.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum putem sa aflam daca un Mac (iMac, MacBook) mai este in perioada de garantie si suport AppleCare

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment