Cum aflam Numarul de Serie al unui Mac / MacBook (Serial Number)?

Serial Number (SN) este un numar unic atribuit ficarui Mac, care il distinge de toate celelalte. Este un fel de CNP al oamenilor. Serial Number ne este cerut atunci cand dorim sa mergem cu Mac-ul intr-un service la garantie sau  ne poate fi folos daca ne-a fost furat MacBook-ul.

Numarul de Serie este adaugat automat intr-un cont iCloud si inregistrat de serverele Apple imediat ce un nou Mac a fost deschis pentru prima data si conectat la o retea internet.

Cateva metode sa aflam Serial Number al unui Mac sau MacBook

Cea mai simpla metoda ar fi daca Mac-ul este functional si poate fi pornit. Serial Number-ul se gaseste in meniul “Apple” (marul din coltul stanga-sus) > “About This Mac“.

In situatia in care Mac-ul nu mai porneste sau a fost furat, puteti sa gasiti Serial Number pe ambalajul original. Undeva pe cutie, in apropierea textului “Designed by Apple in California” puteti gasi SN-ul.

Daca Mac-ul nu porneste si nici ambalajul original (cutia) nu o mai aveti, singura metoda ramane sa-l recuperati direct de pe site-ul Apple. Acest lucru presupune ca dvs. sa fi avut un cont de Apple (Apple ID) autentificat pe Mac-ul al carui serial doriti sa-l aflati.

Cum putem afla Serial Number-ul unui Mac, folosind Apple ID

1. Accesati contul Apple la adresa: Apple ID website

2. Dupa ce va autentificati mergeti in sectiunea “Devices” si selectati device-ul pentru care doriti sa aflati informatia

In cazul in care dvs. ati cumparat Mac-ul de la un magazin, verificati chitanta si / sau e-mail-ul primit la achizitionare. Este foarte posibil ca Serial Number sa se regaseasca si in documentul / chitanta de achizitie.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum aflam Numarul de Serie al unui Mac / MacBook (Serial Number)?
Leave a Comment