Xcode Cloud si TestFlight pe Mac – Noile servicii Apple pentru developeri

Sfarsitul evenimentului WWDC21 a fost adreasat in primul rand dezvoltatorilor de aplicatii si jocuri pentru device-uri din ecosistemul Apple. iPhone, iPad, iPod touch, Mac si Apple TV.

Cea mai mare surpriza este cu siguranta Xcode Cloud si TestFlight pentru Mac, care era de mult asteptat de developeri.

Cu totul nou este Xcode Cloud, un serviciu de “Continous Integration” (CI) si servicii de livrare, testare, conceput pentru dezvoltatorii de aplicatii si jocuri pentru dispozitivele din ecosistemul Apple.

Xcode Cloud

Cu Xcode Cloud dezvoltatorii pot rula teste automate paralele ale aplicatiilor si jocurilor pentru toate dispozitivele si platformele Apple. Aplicatiile pot fi trimise foarte usor echipei de testare (testeri) si pot primi rapid un feedback direct. Astfel procesul de constructie a unei aplicatii sau al unui joc se va desfasura mult mai eficient.

In alte cuvinte, Xcode Cloud aduce procesele de creare, testare si livrare a aplicatiilor catre utilizatori intr-un singur loc. Developerii se vor putea focusa mai mult pe elementele importante in procesul de constructie, in timp ce aplicatia este testata simultan pentru toate dispozitivele iar interactiunea cu echipa de testare este mult mai facila.
Orice feedback trimis de echipa de testare va ajunge imediat la developer, iar modificarile facute de acesta se vor actualiza automat si pentru testeri. Nu va mai fi nevoie ca developerul sa trimita manual modificarile facute, testerii sa le instaleze si sa apoi sa le verifice. Se va castiga mult timp pentru productivitate cu noul serviciu Xcode Cloud.

Xcode Cloud Team

Cerut de dezvoltatori de foarte mult timp, TestFlight pentru Mac este in sfarsit disponibil. Aplicatiile dezvoltate pentru Mac vor putea fi astfel testate si de alti utilizatori in afara developerilor si echipei de testare.

Xcode Cloud este conceput pentru Xcode 13 care este deja disponibil in versiune beta pentru developeri.

How to » macOS » Xcode Cloud si TestFlight pe Mac – Noile servicii Apple pentru developeri

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment