Cum putem sa dam copy / paste la un text sau unei imagini de pe iPhone pe iPad sau pe Mac / MacBook – Clipboard Handoff

Clipboard-ul este o modalitate foarte usoara de a copia rapid un text sau o imagine de pe o pagina web, de exemplu, intr-un notepad sau oriunde dorim sa-l lipim (paste).

Universal Clipboard, este o functionalitate introdusa de Apple, odata cu macOS Sierra si iOS 10, ce ne permite sa facem copy / paste la un text sau la o imagine intre iPhone, iPad si Mac. Mai exact, un text copiat pe MacBook va fi prezent automat si in clipboard-ul de pe iPhone sau iPad, unde-l putem lipi. Paste. Asadar, ca sa puteti folosi Universal Clipboard trebuie sa aveti minim macOS Sierra si / sau iOS 10. Device-urile mobile Apple compatibile sunt: iPhone 5 (sau mai nou), iPad Pro, iPad (a 4-a generatie), iPad Air (sau mai nou), iPad mini 2 (sau model mai nou), iPad touch a 6-a generatie (sau mai nou). La gama de calculatoare si laptop-uri Apple compatibile cu Universal Clipboard avem: MacBook (inceput 2015 sau mai nou), MacBook Pro 2012 (sau mai nou), MacBook Air 2012 (sau mai nou), iMac 2012 (sau mai nou), Mac Mini 2012 (sau mai nou) si Mac Pro (final 2013).
Spre bucuria utilizatorilor de idevice-uri Apple, acest feature va fi mentiunut si pe viitoarele sisteme de operare High Sierra si iOS 11.

Sincronizarea intre device-urile compatibile se face prin intermediului iCloud. Trebuie sa aveti autentificat acelasi Apple ID pe device-uri.

Cum activam Universal Clipboard pe iPhone, iPad si Mac

Universal Clipboard tine de functia numita Handoff, prin care sunt sicronizate mai multe elemente intre dispozitivele Apple pe care este autentificat acelasi Apple ID. Asadar, in primul rand trebuie sa aveti acelasi cont de iCloud autentificat pe toate device-urile dvs si sa aveti activate conexiunile Wi-Fi si Bluetooth.

Activare Handoff pe macOS

Bifati optiunea “Allow Handoff between this Mac and your iCloud devices“. Aceasta o gasiti in “System Preferences” > “General“.

By default, aceasta optiune este activa atat pe Mac cat si pe iPhone sau iPad.

Activare Handoff pe iPad si iPhone

“Settings” > “General” > “Handoff”

Cu optiunea activa pe device-urile ce au acelasi cont de iCloud / Apple ID autentificat, orice text sau imagine copiata de pe un device, va fi prezent automat si pe celelalte.

Dezavantajul acestei functii este acela ca daca aveti un text copiat pe iPhone si uitati sa-l salvati intr-o notita, iar intre timp copiati ceva pe Mac, acel text din clipboard-ul de pe iPhone se va pierde.

How to » iHowTo » iHowTo - iOS » Cum putem sa dam copy / paste la un text sau unei imagini de pe iPhone pe iPad sau pe Mac / MacBook – Clipboard Handoff

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment