2 miliarde de dispozitive Apple active si 935 mil de abonamente

La finele anului trecut erau peste 2 miliarde de dispozitive Apple active si 935 milioane de abonamente active, a anunatat compania americana in raportul pentru ultimul trimestru al lui 2022.

In raportul de anul trecut din aceeasi perioada, Apple anunta ca sunt 1.8 mld. de device-uri active in intreaga lume. Incluzand aici toata gama de dispozitive ale companiei, de la iPhone, iPad, Mac si pana la AirPods, Apple TV, AirTag.
Este o crestere spectaculoasa daca tinem cont ca din 2019, in fiecare an numarul device-urilor crestea cu 100 – 150 mil pe an. In doar 7 ani s-a dublat numarul de device-uri Apple, ajungand de la 1 miliard la 2 miliarde.

In ciuda acestor cresteri al numarului de dispozitive active, este primul an din 2016 cand compania raporteaza scaderi de venituri anuale la nivel de trimestru. Apple a raportat venituri de 117,2 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului 2022, in scadere cu 5% de la an la an.

2 miliarde de dispozitive Apple active si 935 mil de abonamente
2 miliarde de dispozitive Apple active si 935 mil de abonamente

Record de venituri din servicii pe dispozitive Apple active

In ceea ce priveste serviciile bazate pe abonament, incluzand: Apple Music, aplicatii descarcate, AppleTV si iCloud, Apple a depasit cu putin estimarile, atingand $20.8 miliarde.

Incasarile sunt generate de cele 936 de milioane de abonamente platite, in crestere cu 150 de milioane fata anul precedent.

Pentru Apple sunt cifre cat se poate de promitatoare. Incasari de 20.8 miliarde de dolari in conditiile macroeconomice dificile in intreaga lumea si intreruperi in fluxurile de aprovizionare.

Este cunoscut faptul ca produse precum iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max se gasesc foarte greu in stocurile din intreaga lume, la mai bine de trei luni de la lansarea pe piata. La fel se intampla si cu modelele flagship din gama Apple Watch Series 8 Stainless Steel.

How to » Tech News » 2 miliarde de dispozitive Apple active si 935 mil de abonamente

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment