Cum verifici iPad Battery Health? Capacitate maximă de încărcare

Apple a introdus de mult timp o caracteristică prin care utilizatorii de dispozitive iPhone pot să vadă foarte usor sănătatea bateriei dispozitivului. Din păcate, ca să verifici iPad Battery Health, nu este la fel de ușor. Este nevoie să apelezi la mici trucuri ca să vezi “Maximum Capacity” și numarul ciclurilor de încărcare unui dispozitiv iPad.

Ce înseamnă “Battery Health”? Acest termen este folosit de către Apple pentru a oferi utilizatorilor o imagine a gradului de degradare a bateriei și a capacității rămase de încărcare a acesteia. Cu cât bateria are procentul “Battery Health” mai mare (până la 100%), cu atât dispozitivul va funcționa mai eficient și va avea o autonomie mai lungă.

Deci, sănătatea bateriei unui device mobil ne spune cât de bună este autonomia acesteia față de momentul în care aceasta era nouă și care este nivelul de uzură.

Cum verifici iPad Battery Health? Capacitate maximă de încărcare

Ca să verifici iPad Battery Health, trebuie doar să urmezi cu atenție pașii din acest tutorial. Nu necesită instalarea unor aplicații sau conectarea iPad la un calculator.

Cel mai simplu este să folosești utilitarul “Battery Stats” prin Shortcuts, indiferent că ai un dispozitiv iPad care rulează iPadOS 17 sau un sistem de operare mai vechi.

În mod default, utilitarul Shortcuts vine instalat pe toate sistemele de operare Apple, dar dacă ai dezinstalat acest utilitar, îl poți reinstala din App Store (link).

Shortcuts in Apple App Store
Shortcuts in Apple App Store

1. De pe dispozitivul iPad, accesează și instalează scriptul “Battery Stats” (Shortcuts). Download Link.

Click pe butonul “Get Shortcut” din pagina web care se deschide, apoi “Add Shortcut“.

Add Battery Stats in Shortcuts
Add Battery Stats in Shortcuts

2. După ce scriptul “Battery Stats” a fost instalat în utilitarul “Shortcuts“, mergi la: Settings > Privacy & Security > Analytics & Improvements > Analytics Data.

iPad Analytics Data
iPad Analytics Data

3. La “Analytics Data” sunt prezente mai multe rapoarte de forma “Analytics-2023-09-16-030004.ips.ca.synced“.

Deschide cel mai recent raport, apoi mergi la butonul de “share” și deschide raportul cu “Battery Stats“.

Cum verifici iPad Battery Health? Capacitate maximă de încărcare
Cum verifici iPad Battery Health? Capacitate maximă de încărcare

Raportul va fi citit de script, iar in partea de sus or să apară un banner cu informații utile despre iPad Battery Health.

iPad Battery Stats
iPad Battery Stats

8035 mAh este capacitatea maximă a bateriei atunci când era nouă, 7739 mAh este capacitatea maximă de încărcare în momentul raportului, repezentând 96.32% din capacitatea maximă inițială.

Cu alte cuvinte, asta înseamnă că atunci când iPad are bateria încărcată la nivelul de 100%, aceasta aceasta este are doar 96.32% din energia pe care o putea stoca atunci când era nouă.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » Cum verifici iPad Battery Health? Capacitate maximă de încărcare

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR