Cum să dezactivați notificările pentru Sfaturi și Sugestii pe Windows 11

Atunci când sunteți focusați pe productivitate la calculator, orice notificare vă poate distrage atenția. Unele notificări nu sunt atât de importante, de aceea este pentru unele persoane este bine ca acestea sa fie dezactivate (Tips and Suggestions Notifications). În acest tutorial o să vedeți cum să dezactivați notificările pentru sfaturi și sugestii pe Windows 11.

Dezactivând aceste opțiuni, rămân active notificările importante de sistem și cele ale aplicațiilor. Mail, WhatsApp, Teams, etc.

Cum să dezactivați notificările pentru sfaturi și sugestii pe Windows 11

Tips and Suggestions oferă mici tutoriale și sugestii pentru caracteristicile și opțiunile sistemului de operare Windows 11. Dacă vreți să dezactivați aceste notificări, sunt mai multe metode prin care o pute’i face.

Dezactivare notificări “Sfaturi și sugestii” din setările Windows (System Settings)

Cea mai simplă metodă prin care poți dezactiva notificările pentru “Tips and Suggestions” este din setările sistemului de operare Windows 11.

1. Deschizi panoul “Settings” din Windows 11, apoi mergi la “System” (în partea stângă), apoi la opțiunile pentru notificări. “Notifications“, pentru sistemele în limba engleză.

Notifications Settings in Windows 11
Notifications Settings in Windows 11

2. La setările notificărilor, rulezi până în partea de jos la “Additional settings“, faci click pe această opțiune și debifezi “Get tips and suggestions when using Windows“.

Cum să dezactivați notificările pentru Sfaturi și Sugestii pe Windows 11
Cum să dezactivați notificările pentru Sfaturi și Sugestii pe Windows 11

Odată ce ați debifat această opțiune nu veți mai primi notificări despre sfaturi și sugestii pe computerul dumneavoastră. Dacă mai târziu doriți să reactivați această funcționalitate, urmați aceiași pași descrisi mai sus și bifați caseta “Get tips and suggestions when using Windows“.

Dezactivați Tips and Suggestions Notifications cu ajutorul Windows Registry (REG)

Dacă nu vreți sau nu puteți din diverse motive să utilizați Windows Settings, dezactivarea “Tips and Suggestions Notifications” se poate face și cu un fișier REG care conține comanda dezactivare a opțiunii.

1. Deschideți aplicația Notepad.

2. Copiați codul de mai jos in editorul Notepad.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ContentDeliveryManager]
"SubscribedContent-338389Enabled"=dword:00000000

3. Salvați noul fișier cu extensia .reg.

Disable Windows Notifications
Disable Windows Notifications

4. Dublu-click pe fișier, apoi click “Yes” în casetele de dialog. Click “Ok”.

Accept new Windows Registry
Accept new Windows Registry

După ce ați executat comanda, fișierul .reg poate fi șters de pe calculatorul dumneavoastră.

Sunt utilizatori care deși au dezactivat notificările pentru sfaturi și sugestii, acestea continuă să apară, în special după actualizarea sistemului de operare. Pentru o dezactivare totală a “Tips and Suggestions Notifications“.

Pentru ca să dezactivezi total aceste notificări, creează un fișiser .reg într-un mod similar celui de mai sus, în care adaugi codul:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\CloudContent]
"DisableSoftLanding"=dword:00000001

Salvează și execută acest fișiser ca să dezactivați notificările pentru Sfaturi și Sugestii pe sistemele de operare Windows 11.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Windows 11 » Cum să dezactivați notificările pentru Sfaturi și Sugestii pe Windows 11

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR