Cum creezi șcene de lumini pentru becurile inteligente Philips Hue

Dacă ai lumini inteligente compatibile Hue Bridge, atunci este bine să știi că dacă dorești să schimbi culorile luminilor din casă, nu trebuie să le setezi manual de fiecare dată. Tot ce trebuie să faci este să creezi șcene de lumini pentru becurile inteligente Philips Hue direct din aplicația Hue (Philips). Astfel, atunci când activezi șcena dorită, culorile și intensitatea luminilor se vor schimba imediat, așa cum le-ai setat anterior în șcena salvată.

Așadar, “șcenele” sunt setări prestabilite pentru luminile inteligente, în care utilizatorul poate să stabilească culorile, intensitatea luminii și dinamica (luminile din șcenă se schimbă automat).

Înainte să creezi șcene Hue personalizate, trebuie să ai definite grupuri de lumini inteligente. Într-un tutorial precedent am arătat cum poți să creezi grupuri de lumini Philips pe camere și zone. “Rooms & Zones“.

Cum creezi șcene de lumini pentru becurile inteligente Philips Hue

Dacă ai două sau mai multe becuri inteligente Philips Hue, le poți combina pentru a crea o scenă de lumină personalizată. Poți chiar să folosești o fotografie de pe smartphone-ul tău pentru a găsi cele mai potrivite culori complementare pentru orice stare de spirit, care să se potrivească designul camerei sau cu un eveniment. Poți crea șcene de lumini pentru Crăciun, Revelion, seri romantice, zile de naștere sau pentru o stare de spirit (mood).

Iată cum să creezi șcene de lumini în aplicația Hue pentru becurile tale inteligente Philips Hue instalată pe smartphone Android, iPhone sau iPad.

Pentru a crea o scenă de lumină personalizată, deschide aplicația Philips Hue apoi atinge butonul “Home” din partea de jos a ecranului (de cele mai multe ori, aplicația se deschide deja în această secțiune). Apoi selectează o cameră sau zonă, atinge iconița cu semnul plus și selectează “Use photo” sau “Create custom scene“.

Create custom Hue Lights Scene
Create custom Hue Lights Scene

În tutorialul meu, am ales să creez o șcenă personalizată de lumini pentru living, unde am: plafonieră Flourish Hue, veioză Philips Flourish Hue, două bare Hue Play.

Așadar, pentru peronalizări șcene de lumini în aplicația Hue, apasă pe opțiunea “Create custom scene“, apoi alege un nume pentru noua șcenă de lumini.

La pasul următor sunt setările șcenei, de unde poți să alegi în ce culoare să se aprindă fiecare bec inteligent din sistemul Philips Hue, intensitatea luminii și modul dinamic (mod în care lumina becurilor se va schimba dinamic în culorile setate pentru șcena nou creată).

Cum creezi șcene de lumini pentru becurile inteligente Philips Hue
Cum creezi șcene de lumini pentru becurile inteligente Philips Hue

După ce ai terminat, apasă butonul “Save” din partea de jos a ecranului tău și selectează scena pentru a începe să o utilizei.

În exemplul de mai sus, am creat șcena de lumini inteligenteLiving Purple” unde am ales nuanțe de violet, mov și culori complementare. Puteți crea oricâte șcene doriți, cu lumini în diferite culori, și puteți alege care becuri (veioze, plafoniere, lămpi de birou) să facă parte din șcenă.

Ce sunt și cum setezi șcene dinamice pentru luminile inteligente Philips Hue

Șcenele dinamice sunt setări speciale pentru luminile inteligente Philips Hue, care permit luminilor să se schimbe în mod dinamic și să creeze efecte de lumină uimitoare pentru diferite stări de spirit sau momente. Aceste șcene dinamice adaugă un element de animație și mișcare în iluminatul din casă, oferind o experiență vizuală captivantă.

Practic, culorile luminilor inteligente setate anterior pentru fiecare device, se vor schimba automat între toate componentele din șcenă.

Să vedem pas cu pas cum setezi șcene dinamice pentru luminile inteligente Philips Hue.

1. Deschizi aplicația “Hue“, apoi mergi la o șcenă deja creată, pe care vrei să o faci dinamică. Eu voi la ca exemplu șcena “Living Purple” creată mai sus.

2. Apeși inconița “pen” pentru editare șcenă.

3. Activezi opțiunea “Auto-Play“, apoi salvezi șcena. “Save“.

Dynamic Scene in Philips Hue
Dynamic Scene in Philips Hue

Așa cum se poate oberva în imaginea de mai sus, tot de la aceste opțiuni poți seta viteza cu care culorile luminilor să se schimbe între becurile din șcenă. Aveți la dispoziție o scară “Dynamic Speed”, de la 1 (very slow) la 12 (extreme).

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Philips Hue » Cum creezi șcene de lumini pentru becurile inteligente Philips Hue

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR