Cum putem adauga optiunea Delete in locul Archive pentru mesajele din aplicatia Mail de pe iPhone si iPad

Ca utilizator al aplicatiei Mail pe iPhone sau iPad, ati observat probabil ca uneori este putin cam greu sa stergem total un mesaj email, mai ales daca avem contul de Google (Gmail) conectat pe aplicatie. In mod normal, la selectarea sau la glisarea de la dreapta la stanga, pe un mesaj primit, ar trebui sa apara optiunea de stergere. Delete. Pentru mesajele primite pe contul de Gmail, optiunea Delete este inlocuita cu Archive. Atunci cand arhivam un mesaj primit pe Gmail, el dispare din Inbox si din alte foldere create cont, insa nu este sters de tot. Mesajul poate fi regasit atunci cand folosim functia de cautare. Search.

Archive iPhone Mail

Cum putem sa adaugam optiunea Delete in locul optiunii Archive pentru mesajele primite in aplicatia Mail de pe iPhone sau iPad

Pentru a adauga butonul Delete in locul Archive la glisarea pe mesajele din Mail, va trebui sa facem o mica modificare in setarile avansate ale contului de Gmail de pe iPhone sau iPad. Asadar, mergem pe iPhone in Settings si rulam in jos pana la optiunea “Mail, Contacts, Calendars“.

IMG_0922

Deschidem “Mail, Contats, Calendars”, apoi contul de mail (Gmail in cazul nostru) pentru care dorim sa setam Delete in loc de Archive …

gmail_settings_iphone

Deschidem contul de Gmail, apasand pe campul unde este adresa de e-mail…

gmail_account

In urmatoarea pagina de setari, deschidem optiunea “Advanced“, si selectam “Deleted Mailbox“.

delete_option

In mod implicit, atunci cand adaugam un cont de Gmail pe iPhone sau iPad, se selecteaza automat “Archive Mailbox”.
Dupa ce schimbam aceasta setare, mesajele primite vor putea fi sterse printr-o simpla glisare pe screen.

IMG_0921

Unele conturi de e-mail, cum ar fi Outlook sau iCloud au setat by default optiunea Delete la glisare, insa Gmail, Yahoo si alti provideri de email prefera arhivarea mesajelor.

Acest tutorial este pentru aplicatia Mail, care se gaseste implicit pe iOS pentru iPhone si iPad.

How to » iHowTo » iHowTo - iOS » Cum putem adauga optiunea Delete in locul Archive pentru mesajele din aplicatia Mail de pe iPhone si iPad

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

2 thoughts on “Cum putem adauga optiunea Delete in locul Archive pentru mesajele din aplicatia Mail de pe iPhone si iPad”

Leave a Comment