Noul limbaj de programare, Swift va sta la baza Android

Google ia in considerare ca pe viitor, noul limbaj de programare, Swift, sa stea la baza Android. Ce inseamna acest lucru, mai exact? In linii mari, Android va fi schimbat total. In momentul de fata, Android este un sistem de operare bazat pe limbajul de programare Java. Un limbaj de programare care nu este deloc “user friendly” nici pentru developeri si nici pentru device-urile mobile pe care ruleaza. Este cunoscut faptul ca majoritatea device-urilor (telefoane mobile, smartphone, tablete) intampina probleme de securitate si mai ales de stabilitate din cauza optimizarii Android. Swift ar fi un pas inainte pentru Google, chiar daca asta ar insemna sa prea un limbaj de programare open-source, dezvoltat de Apple.

Swift este un limbaj de programare interactiv si chiar distractiv, dupa spusele celor de la Apple, care l-au si dezvoltat si integrat pe toate device-urile. In prezent, Swift este folosit pentru tot ce inseamna sistem de operare dezvoltat de Apple. OS X (iMac, Mac, MacBook Pro, MacBook Air), iOS (toate modele de iPhone, iPad, iPod Touch), tvOS (sistem pentru Apple TV) si watchOS (ceasurile inteligente de la Apple). Un alt punct forte al Swift, il reprezinta optimizarea performantei pentru device-uri.
Sa facem o mica comparatie. Cum ruleaza iOS pe un iPhone cu 1GB RAM, si cum ruleaza un Android pe un Samsung cu 1GB RAM? Din experienta, va spunem ca pe Android, 1GB RAM nu este suficient. Limbajul Java pe care ruleaza Android, este putin depasit de timp, la fel ca si tehnologia Flash dezvoltata de Adobe. In timp, ambele vor ramane doar ca referinte in istoria IT.

swift_apple

Vom vedea si vom astepta cu mare interes acest pas al Google. Acest lucru ar fi defeni o noua era in industria telefoanelor inteligente si al altor dispozitive mobile.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment