Asistentul virtual Cortana va fi retras de pe iOS si Android

Va mai amintiti ca in urma cu ceva timp, cand Microsoft a lansat Cortana intr-un update al Windows 10, ne intrebam toti cum putem dezactiva Cortana? Am scris despre cum putem ascunde Cortana din TaskBar la inceputul anului 2015 si multi utilizatori au facut acest lucru. Semn ca la acea vreme, asistentul virtual nu a prezentat prea mult interes. Cu toate acestea, odata cu Anniversary Update, Microsoft nu a permis dezinstalarea acestui asistent virtual.
De atunci pana in zilele noastre (finele lui 2019), Microsoft nu a inovat foarte mult la asistent virtual Cortana, iar Siri (Apple) si mai ales Google Assistant sunt mult mai avansate. Au invatat realmente sa vorbeasca cu utilizatorii, sa furnizeze informatii relevante si sa controleze aplicatii si utilitare.

Microsoft nu s-a oprit doar la sistemul de opetrare Windows 10, iar in ianuarie 2017, respectiv ianuarie 2018, Cortana a fost lansat pentru Android si iOS. Se pare totusi ca nu a fost o afacere buna pentru Microsoft dezvoltarea acestei aplicatii pentru terte sisteme de operare, straine companiei.
Un articol publicat recent de Microsoft, ne spune ca asistentul Cortana va fi retras de pe Android si iOS incepand cu 31 ianuarie 2020. Cortana va fi prezenta ca parte a aplicatiilor de productivitate Microsoft 365, iar orientarea dezvoltarii asistentului virtual va fi pentru business si office. Sinceri sa fim, pentru “home users”, Cortana nu-si prea avea rostul.

Cei care au utilizat Cortana pe Android si iOS, incepand cu data mai sus mentionata, nu vor mai avea acces la memento si notite din aplicatia Cortana sau Microsoft Launcher de pe Android si iOS. Aceste informatii vor fi sincronizate in aplicatia Microsoft To Do, care este gratuita si poate fi instalata pe toate deivice-urile.

To make your personal digital assistant as helpful as possible, we’re integrating Cortana into your Microsoft 365 productivity apps. As part of this evolution, on January 31st, 2020, we’re ending support for the Cortana app on Android and iOS in your market. At that point, the Cortana content you created–such as reminders and lists–will no longer function in the Cortana mobile app or Microsoft Launcher, but can still be accessed through Cortana on Windows. Also, Cortana reminders, lists, and tasks are automatically synced to the Microsoft To Do app, which you can download to your phone for free.

Asadar, la Cortana nu vor mai avea acces decat utilizatorii de Microsoft 365. Ceea ce inseamna ca asistentul virtual va disponibil numai pentru Enterprise / Business.

Daca este un pas bun sau rau, o sa vedem in viitor. Momentan, nu este nici o  drama la nivel global. De-a lungul anilor, toate marile compani au retras servicii si aplicatii, care la scurt timp au fost inlocuite de altele mult mai capabile.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Microsoft » Asistentul virtual Cortana va fi retras de pe iOS si Android
Leave a Comment