Cum putem dezactiva campul Cortana Search din Taskbar in Windows 10

Printre noutatile introduse de Microsoft in cea mai recenta versiune Preview a sistemului de operare Windows 10 se afla si campul Cortana Search, disponibil in partea stanga a Taskbar-ului (imediat dupa butonul de Start). Utilizatorii Windows 10 pot folosi acest camp de Search pentru a interactiona cu noul asistent personal oferit de Microsoft (integrat in sistem) si pentru a efectua cautari atat local (pe hard-diskul computerului), cat si online, prin intermediul motorului de cautare Bing.

cortana-search-box-windows10

Desi Search-ul din Taskbar-ul Windows 10 poate fi folositor utilizatorilor acestui sistem de operare, acesta nu este neaparat necesar, iar utilizatorii cu monitoare de dimensiuni reduse considera campul respectiv ca fiind spatiu irosit. In plus, Microsoft nu le ofera userilor posibilitatea (cel putin nu in versiunea Windows 10 Preview) de a schimba motorul de cautare default folosit de Cortana. Din fericire insa, cei care doresc sa dezactiveze campul de Search din Taskbar-ul Windows 10 pot face acest lucru destul de simplu, folosind una dintre metodele descrise mai jos.

Cum putem ascunde sau dezactiva campul Cortana Search din Taskbar-ul Windows 10?

  • daca nu doriti sa dezactivati Search-ul din Taskbar de tot, insa doriti sa ascundeti campul Search atunci cand nu este utilizat, puteti face acest lucru dand click-dreapta pe Taskbar si selectand Properties
  • apoi dati click pe tab-ul Toolbars si selectati optiunea Show search icon din meniul drop-down afisat in dreptul Search on the taskbar (partea de jos a dialogului de proprietati)
hide-search-box-win10-taskbar-2
  • de asemenea, pentru a ascunde campul de Search din Taskbar si a afisa doar iconita de Search, puteti da click-dreapta pe Taskbar, apoi selectati direct Search > Show search icon
hide-search-box-win10-taskbar
  • daca doriti sa dezactivati de tot Search-ul Cortana din Taskbar-ul Windows 10, in tab-ul Toolbars din Taskbar and Start Menu Properties selectati optiunea Disabled in dreptul Search on the taskbar, sau dati click-dreapta pe Taskbar si selectati direct Search > Disabled
disable-serach-win10-taskbar

In cazul in care nu doriti sa ascundeti sau sa dezactivati Search-ul din Taskbar, insa doriti sa dezactivati asistentul personal Cortana, dati click pe butonul de meniu afisat in partea stanga-sus (cele trei linii paralele orizontale), apoi selectati Settings si dezactivati Cortana folosind switch-ul afisat sub Do you want Cortana to work for you?

disable-cortana

Fiind vorba insa de o versiune preview a sistemului Windows 10, Microsoft se bazeaza pe feedback-ul utilizatorilor pentru a imbunatati experienta acestora si a repara eventuale erori de sistem, motiv pentru care este recomandat sa nu dezactivati feature-urile noi (cel putin nu permanent).

STEALTH SETTINGS – How to disable Cortana Search box from Windows 10 Taskbar

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

How to » Noteworthy » Cum putem dezactiva campul Cortana Search din Taskbar in Windows 10
Leave a Comment