Cum poti activa Hibernate in Windows 10

Invata din acest tutorial in cativa pasi simpli cum poti activa Hibernate in Windows 10. Modul de repaos in care energia este economisita aproape 100% insa aplicatiile si documentele raman deschise la repornitrea sistemului.

Daca sunteti utilizator mai vechi ai sistemelor de operare Windows, (cel putin Windows 7), atunci sunteti cu siguranta familiarizati cu optiunile Power disponibile in acestea, si anume Shutdown, Restart, Sleep si Hibernate. In cel mai nou sistem Windows insa (cel putin versiunea Technical Preview a acestuia), la fel ca in Windows 8/8.1, optiunea Hibernate, desi inca disponibila, este dezactivata in mod default.

Default Power Options
Default Power Options

Hibernate in Windows 10 este o optiune power-saving disponibila pe laptopurile care ruleaza sisteme de operare Windows, aceasta permitandu-le utilizatorilor sa salveze starea aplicatiilor si a fisierelor folosite inainte de a inchide computerul, astfel incat atunci cand il vor redeschide sa poata continua lucrul de unde l-au lasat. Spre deosebire de Sleep, care salveaza munca utilizatorului in memorie si continua sa consume energie, chiar daca in cantitate destul de redusa, Hibernate salveaza programele si fisierele folosite pe hard-disk (de unde pot fi restaurate ulterior in aceeasi stare), apoi inchide computerul.

Daca sunteti utilizator Windows 10 si doriti sa activati optiunea Hibernate in sistemul dvs din diverse motive (de exemplu doriti sa economisiti cat mai multa baterie, insa nu doriti sa inchideti aplicatiile folosite), puteti face acest lucru foarte simplu urmand pasii de mai jos.

Cum poti activa optiunea Hibernate in Windows 10?

Deschideti Control Panel (tastati control.exe in Run si dati Enter) si navigati catre Hardware and Sound > Power Options.

Power Options in Windows 10
Power Options in Windows 10

In fereastra deschisa, dati click pe optiunea Choose what the power buttons do (in partea stanga)

Choose what the power buttons do
Choose what the power buttons do

Sub Define power buttons dati click pe link-ul Change settings that are currently unavailable.

Add Hibernate option
Add Hibernate options

Bifati apoi optiunea Hibernate sub Shutdown settings si dati click pe butonul Save changes.

Hibernate in Windows 10
Activeaza optiunea Hibernate in Windows 10

Dupa ce veti face aceasta modificare in setarile sistemului, veti observa optiunea Hibernate afisata in meniul Power din Start Menu sau Start Screen.

Hibernate in Power Menu
Hibernate in Power Menu

Succes!

STEALTH SETTINGS – How to enable Hibernate in Windows 10

How to » Windows How-To » Cum poti activa Hibernate in Windows 10

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

1 thought on “Cum poti activa Hibernate in Windows 10”

Leave a Comment