Cum putem activa Hibernate in Windows 10

Daca sunteti utilizator mai vechi ai sistemelor de operare Windows, (cel putin Windows 7), atunci sunteti cu siguranta familiarizati cu optiunile Power disponibile in acestea, si anume Shutdown, Restart, Sleep si Hibernate. In cel mai nou sistem Windows insa (cel putin versiunea Technical Preview a acestuia), la fel ca in Windows 8/8.1, optiunea Hibernate, desi inca disponibila, este dezactivata in mod default.

win-10-power-menu

Hibernate este o optiune power-saving disponibila pe laptopurile care ruleaza sisteme de operare Windows, aceasta permitandu-le utilizatorilor sa salveze starea aplicatiilor si a fisierelor folosite inainte de a inchide computerul, astfel incat atunci cand il vor redeschide sa poata continua lucrul de unde l-au lasat. Spre deosebire de Sleep, care salveaza munca utilizatorului in memorie si continua sa consume energie, chiar daca in cantitate destul de redusa, Hibernate salveaza programele si fisierele folosite pe hard-disk (de unde pot fi restaurate ulterior in aceeasi stare), apoi inchide computerul.

Daca sunteti utilizator Windows 10 si doriti sa activati optiunea Hibernate in sistemul dvs din diverse motive (de exemplu doriti sa economisiti cat mai multa baterie, insa nu doriti sa inchideti aplicatiile folosite), puteti face acest lucru foarte simplu urmand pasii de mai jos.

Cum activam optiunea Hibernate inapoi in Windows 10?

  • deschideti Control Panel (tastati control.exe in Run si dati Enter) si navigati catre Hardware and Sound > Power Options

power-options

  • in fereastra deschisa, dati click pe optiunea Choose what the power buttons do (in partea stanga)

power-options-settings

  • sub Define power buttons dati click pe link-ul Change settings that are currently unavailable

change-unavailable-settings

  • apoi bifati optiunea Hibernate sub Shutdown settings si dati click pe butonul Save changes

enable-hibernate

Dupa ce veti face aceasta modificare in setarile sistemului, veti observa optiunea Hibernate afisata in meniul Power din Start Menu sau Start Screen.

win10-start-menu

Succes!

STEALTH SETTINGS – How to enable Hibernate in Windows 10

Cum putem activa Hibernate in Windows 10

About the author

stealth

Leave a Comment