How To Turn Off / Turn On Reduce Motion Effect (Parallax 3D) on iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE

Reduce Motion“, sau efectul parallax a fost introdus de Apple odata cu lansarea iPhone 6, iOS 7, iar acest efect creeaza impresia ca imaginea screenului este 3D. Acest efect este posibil prin miscarea imaginii de background din spatele textului si al iconitelor, in functie de pozitia in care tinem iPhone. Ne da senzatia ca imaginea de background se afla in adancimea ecranului, iar textul si iconitele sunt undeva mai sus.
Tot aceasta functie raspunde si de efectul paralaxat la inchiderea aplicatiilor sau la deschiderea si inchiderea folderelor  de pe iOS. Ecranul face zoom atunci cand deschidem si inchidem foldere sau aplicatii, pictogramele si imaginile de fundal se deplaseaza putin in functie de cum miscam dispozitivul iPhone, iPad sau iPod Touch,

Nu se stie exact cata baterie si cate resurse consuma aceste efecte vizuale de miscare ale  iOS, dar este cert ca nu toti doresc aceste efecte.

Cum putem activa si dezactiva “Reduce Motion” pe iOS – Dezactiveaza reducerea miscarii imaginilor de background di efectele de zoom pe iPhone, iPad si iPod Touch

Functia “Reduce Motion” sau “Reduce Miscarea”, tine de setarie de Accesibilitate ale iOS. Asadar, mergem in Settings > General > Accessibility > Reduce Motion > Turn On.

IMG_0471

Dupa ce activati acesta optiune, o sa observati ca efectele de zoom la inchiderea si deschiderea unei aplicatii au disparut total. La fel si miscarea imaginii de background. Insa efectele nu dispar de tot. La deschiderea si inchiderea aplicatiilor sau a folderelor, efectul de zoom este inlocuit cu un efect de fade.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » iHowTo » iHowTo - iOS » How To Turn Off / Turn On Reduce Motion Effect (Parallax 3D) on iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE
Leave a Comment