Fix SSH client_loop: send disconnect: Broken pipe

Acest tutorial rezolva problema deconectarii subite SSH in Linux client_loop: send disconnect: Broken pipe.

Cea mai sigura conexiune la un server aflat la distanta este printr-un protocol de retea criptografic SSH (Secure Shell).

O problema intalnita frecvent de administratorii de servere sau de cei care fac conexiuni prin SSH via Terminal sau Putty, este deconectarea subita din sesiune cu mesajul: client_loop: send disconnect: Broken pipe.

De cele mai multe ori, acest mesaj de deconectare apare dupa o perioada in care nu s-a mai executat nici o linie de comanda in sesiunea SSH. Multi prefera sa-si mai aduca aminte din cand inn cand de sesiunea deschisa si mai dea un “Enter” sau un “w” pentru ca sesiunea sa ramana deschisa. O solutie mai buna este ca aceasta inchidere subita a sesiunii dupa o perioada de “idle” sa nu mai aiba loc.

Cum previi terminarea subita a unei sesiuni prin SSH cu eroarea client_loop: send disconnect: Broken pipe in Terminal (Linux / Mac)

Atat pentru Linux cat si pentru Mac, se va adauga o linie in configuratia SSH. Deschidem si editam fisierul ssh_config.

sudo nano /etc/ssh/ssh_config

Adaugam linia:

Host *
ServerAliveInterval 120

Salvam si inchidem fisierul “ssh_config“. Daca suntem pe Linux va trebui sa restartam serviciul “sshd”.

Related: Prevent SSH Connection Timing Out / Broken Pipe

Directiva ServerAliveInterval va trimite la intervale de 120 de secunde un pachet null catre server pentru a mentine sesiunea in viata si astfel va preveni inchiderea subita a acesteia.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Linux » Fix SSH client_loop: send disconnect: Broken pipe

3 thoughts on “Fix SSH client_loop: send disconnect: Broken pipe”

Leave a Comment