Fix SSH Error in Terminal & Linux: client_loop: send disconnect: Broken pipe

Cea mai sigura conexiune la un server aflat la distanta este printr-un protocol de retea criptografic SSH (Secure Shell).

O problema intalnita frecvent de administratorii de servere sau de cei care fac conexiuni prin SSH via Terminal sau Putty, este deconectarea subita din sesiune cu mesajul: client_loop: send disconnect: Broken pipe .
De cele mai multe ori, acest mesaj de deconectare apare dupa o perioada in care nu s-a mai executat nici o linie de comanda in sesiunea SSH. Multi prefera sa-si mai aduca aminte din cand inn cand de sesiunea deschisa si mai dea un “Enter” sau un “w” pentru ca sesiunea sa ramana deschisa. O solutie mai buna este ca aceasta inchidere subita a sesiunii dupa o perioada de “idle” sa nu mai aiba loc.

Cum prevenim terminarea subita a unei sesiuni prin SSH cu “client_loop: send disconnect: Broken pipe” in Terminal (Linux / Mac) 

Atat pentru Linux cat si pentru Mac, se va adauga o linie in configuratia SSH. Deschidem si editam fisierul “ssh_config”.

sudo nano /etc/ssh/ssh_config

Adaugam linia:

Host *
ServerAliveInterval 120

Salvam si inchidem fisierul “ssh_config“. Daca suntem pe Linux va trebui sa restartam serviciul “sshd”.

Directiva ServerAliveInterval va trimite la intervale de 120 de secunde un pachet null catre server pentru a mentine sesiunea in viata si astfel va preveni inchiderea subita a acesteia.

Fix SSH Error in Terminal & Linux: client_loop: send disconnect: Broken pipe

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

2 Comments

Leave a Comment