Cum dezactivezi pornirea automata a MacBook Pro cand se deschide capacul?

In acest tutorial o sa afli cum dezactivezi pornirea automata a MacBook cand se deschide capacul. Tutorialul este adresat in primul rand celor care au MacBook cu procesoare Intel, insa se aplica si pentru MacBook cu chip Apple M1 si Apple M2. Trebuie insa putina atentie la cele din urma, pentru a evita eventuale probleme de funcionare a device-urilr.

Nu stiu de ce Apple a adaugat by default pornirea automata a MacBook Pro cand se deschide capacul si nu a lasat ca optiune pentru fiecare utilizator daca doreste sau nu acest lucru. Mai mult decat atat, in System Settings nu exista o opriune prin care sa activezi sau sa dezactivezi pornirea automata a MacBook Pro cand se deschide capacul. Acest lucru se intampla atat pe modelele de MacBook cu Intel cat si pe noile generatii MacBook M1 sau M2.

Este adevarat ca de multe ori, atunci cand deschizi capacul (lid) al MacBook, inseamna ca incepi o activitate pe el si ai nevoie ca sistemul sa porneasca. Sunt insa si situatii in care nu ai dori sa fie acest auto boot al MacBook. Atunci cand te razgandesti sau cand vrei sa-i ridici capacul ca sa cureti display-ul si tastatura.

Cum dezactivezi pornirea automata a MacBook Pro cand se deschide capacul?
MacBook Pro – Auto Boot lid open

Cum dezactivezi pornirea automata a MacBook Pro cand se deschide capacul? Disable auto boot

Asa cum am spus la inceput, Apple nu a adaugat o optiune in System Settings prin care auto boot sa poata fi dezactivat. Se poate face acest lucru printr-o linie de comanda in Terminal. Atat pentru Intel cat si pentru Apple M1, M2.

Deschizi utilitarul Terminal si executi linia de comanda:

sudo nvram AutoBoot=%00
Disable Auto-Boot MacBook when open Lid
Disable Auto-Boot MacBook when open Lid

Dupa executarea acestei linii de comanda, auto boot la deschiderea capacului MacBook va fi dezactivat. Va fi nevoie sa porniti MacBook din buton dupa deschiderea capacului.

Foarte important pentru posesorii de MacBook cu chip Apple M1 sau M2, este ca atunci cand inchid device-ul, sa-l inchida complet. Adica meniul cu logo Apple, Shut Down si debifata optiunea “Reopen windows when logging back in”.

In acest fel ai vazut cum dezactivezi pornirea automata a MacBook Pro cand se deschide capacul.

Reactivarea se poate face cu linia de comanda:

sudo nvram AutoBoot=%03

MacBook va porni automat atunci cand deschideti capacul.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum dezactivezi pornirea automata a MacBook Pro cand se deschide capacul?
Leave a Comment