Cum putem sa vedem autonomia ramasa a acumulatorului pe MacOS Sierra 10.12.2 [Battery Time Remaining]

Aproape de jumtatea lunii decembrie a anului trecut, Apple a lansat un update foarte important pentru macOS Sierra. Pe langa bug-urile rezolvate si imbunatatirile aduse in MacOS Sierra 10.12.2, Apple a decis sa elimine indicatorul de autonomie al bateriei, atunci cand MacBook-ul nu este conectat la o sursa de curent.
Asadar, cei care foloseau indicatorul de timp ramas pentru baterie (Battery Time Remaining) din bara de meniu, nu se vor mai putea bucura de aceasta functie.

Nu se stiu exact motivele din care Apple a decis sa renunte la aceasta optiune. Se speculeaza ca hardware-ul noilor modele de MacBook nu ar mai permite raportarea timpului de autonomie al acumulatorului.
Este foarte adevarat ca acest raport al autonomiei nu avea o acuratete de 100%, insa utilizatorii isi puteau face o idee asupra timpului de lucru ramas disponibil.

Dupa ce aceasta optiune a fost eliminata din statusul bateriei, au aparut o serie de aplicatii pentru macOS care sa arata timpul ramas al bateriei. O solutie mai simpla este sa vedem “Battery Time Remaining” din aplicatia Activiry Monitor, care este prezenta pe toate sistemele de operare macOS.

Cum putem sa vedem Battery Time Remaining in macOS Sierra

Tot ce trebuie sa facem, este sa deschidem utilitarul Activity Monitor si sa mergem in tab-ul “Energy“.

In parte de jos a utilitarului o sa vedeti statusul acumulatorului. Procent de energie ramas, timp ramas si de cat timp este pornit pe baterie.

Pentru acest tutorial am folosit un MacBook Pro (mid. 2012) cu macOS Sierra 10.12.2, este la fel puteti afla Battery time Remaining si pe MacBook sau MacBook Air.

Cum putem sa vedem autonomia ramasa a acumulatorului pe MacOS Sierra 10.12.2 [Battery Time Remaining]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment