Fix DISKPART Error : Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set.

In urma cu ceva timp va aratam intr-un tutorial cum se poate recupera intreaga capacitate a unei memorii USB (flash drive). Sunt situatii in care avem de exemplu un stick de 32GB, dar din care vedem un volum total de doar cativa MB. Acest scenariu l-am patit pe Windows 10, cu un flash drive Kingston DataTraveler de 32 GB, din care vedeam disponibili doar 120MB.
Am deschis Command Prompt (cu priviliegii de administrator), am urmat setul de comenzi “DISKPART” pentru stergerea in totalitate a partitiei active, insa dupa ultima linie de comanda: DELETE PARTITION, am intalnit eroarea: Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set.

Din cate se pare, aceasta este o masura de protectie suplimentara, pentru a fi siguri ca dorim stergerea in totalitate spatiului de pe flash drive.
Dupa ce apare aceasta eroare, se executa linia de comanda: DELETE PARTITION OVERRIDE. Aceasta comanda va sterge in totalitate datele de pe flash drive, iar volumul va reveni la parametrii normali.

Nu stiu daca aceasta problema este tipica sistemului de operare Windows 10 sau este valabila si pentru versiunile mai vechi de Windows, insa stiu sigur ca rezolva problema spatiului “disparut” de pe un flash drive.

Fix DISKPART Error : Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set.

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

Leave a Comment