Fix DISKPART Error : Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set.

In urma cu ceva timp va aratam intr-un tutorial cum se poate recupera intreaga capacitate a unei memorii USB (flash drive). Sunt situatii in care avem de exemplu un stick de 32GB, dar din care vedem un volum total de doar cativa MB. Acest scenariu l-am patit pe Windows 10, cu un flash drive Kingston DataTraveler de 32 GB, din care vedeam disponibili doar 120MB.
Am deschis Command Prompt (cu priviliegii de administrator), am urmat setul de comenzi “DISKPART” pentru stergerea in totalitate a partitiei active, insa dupa ultima linie de comanda: DELETE PARTITION, am intalnit eroarea: Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set.

Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set
Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set

Din cate se pare, aceasta este o masura de protectie suplimentara, pentru a fi siguri ca dorim stergerea in totalitate spatiului de pe flash drive.
Dupa ce apare aceasta eroare, se executa linia de comanda: DELETE PARTITION OVERRIDE. Aceasta comanda va sterge in totalitate datele de pe flash drive, iar volumul va reveni la parametrii normali.

DELETE PARTITION OVERRIDE
DELETE PARTITION OVERRIDE

Nu stiu daca aceasta problema este tipica sistemului de operare Windows 10 sau este valabila si pentru versiunile mai vechi de Windows, insa stiu sigur ca rezolva problema spatiului “disparut” de pe un flash drive.

How to » Noteworthy » Fix DISKPART Error : Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

5 thoughts on “Fix DISKPART Error : Cannot delete a protected partition without the force protected parameter set.”

 1. Niestety dysk na którym był system a teraz jest dyskiem zapasowym nie można usunąć pozostałej po win 10 partycji odzyskiwania. Pojawia się komunikat “nie można usunąć partycji chronionej bez ustawienia parametru force (wymuszenie).

  Reply
 2. Gracias, me sirvo perfectamente, aunque en mi caso era un volumen del disco duro,

  DISKPART> delete volume override

  Reply
 3. Огромное спасибо! Удалил зарезервированные разделы на старом жестком диске по Windows 10.

  Reply

Leave a Comment