Ascunde numele Mac-ulu si numele de utilizator in Terminal – macOS

Nu este o chestie foarte stresanta, dar pentru unii utilizatori care lucreaza frecvent in Terminal pe macOS / OS X, afisarea numelui Mac-ului si a numelui de utilizator ocupa spatiu pe linia de comanda.

Prima linie care apare atunci cand deschidem Terminal, este informativa. Ne afiseaza data la care a avut loc ultima autentificare pe sistem.

Last login: Sun Jan  8 20:51:55 on ttys000

In cea de a doua linie, care se mentine pe fiecare linie de comanda, sunt afisate in Terminal: numele de utilizator sistem, numele calculatorului (MacBook Pro), folderul curent (~) si numele de user (Stealth). Nu ar fi ceva deranjant, insa asa cum am spus si la inceput, ocupa inutil spatiu. Singura informatie utila din acest “info” fiind numele folderului curent.
Ca sa eliminam / sa ascundem numele utilizatorului, numele computerului si al user-ului, trebuie urmati cativa pasi simpli:

1. Deschidem Terminal > Preferences > tab-ul “Shell“.

2. Sub “Startup” bifam optiunea “Run command” si adaugam linia:

PS1=”\W \$”; clear;

3. Dupa ce adaugam linia de mai sus sa fie executata la lansare, inchidem aplicatia Terminal.

4. Redeschidem aplicatia.

Acum ecranul din Terminal este mai “clean”. Numele de utilizator, numele de user si numele calculatorului nu mai apar la inceputul liniilor de comanda.

Remove / Hide MacOS Computer Name & Username from Terminal command line.

Tutorialul a fost facut pe macOS Sierra 10.12.2 / MacBook Pro.

Ascunde numele Mac-ulu si numele de utilizator in Terminal – macOS

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment