Cum putem recupera toata capacitatea (GB care nu mai apar) unui USB Stick (Flash Drive) – Recover USB Stick Full Capacity

Problema sta in felul urmator. Avem o memorie USB (flash drive sau USB stick) cu o capacitate de 8 GB, din care in sistem nu mai devem decat cativa MB. Se intampla de foarte multe ori acest lucru, iar formatarea USB stick-ului nu este o solutie. Este spatiu de stocare care aparent dispare pur si simplu.

In cazul nostru, avem o memorie USB de Kingston de 8GB, din care in sistem  (Windows 10), nu mai vedem decat 199 MB capacitate totala. Si din acestia ocupati 10 MB, chiar daca pe USB stick nu este stocat niciun fisier.

kingston usb flash drive

Daca o sa formatam acest USB stick, in oricare format (NTFS, FAT32, FAT), rezultatul va fi acelasi. Va ramane disparuta o buna parte a spatiului de stocare.
Singra solutie de a recupera spatiul de stocare disparut, al unei memorii USB, este un set de comenzi sub Command Prompt.

Recover USB Stick Full Capacity – Windows XP, Windows 7, Windows 8.x, Windows 10

Deschidem Command Prompt (CMD) cu drepturi de Administrator, apoi executam setul de comenzi:

1. DISKPART
2. LIST DISK

Dupa comanda “LIST DISK” or sa apara unitatile de socare conectate la sistem. Inclusiv hard disk-ul. Aici trebuie sa fim putin atenti, pentru ca in urmatoarea comanda, vom selecta flash drive-ul pe care dorim sa-l recuperam. Daca din greseala o sa selectam cun hard-disk extern sau hard-ul PC-ului, suntem in pericol sa pierdem toate datele.

2016-05-13 (10)

In tutorialul nostru, “Disk 1” este cel afectat, caruia dorim sa-i recuperam intreg spatiul de stocare.

3. SELECT DISK 1
4. SELECT PARTITION 1
5. DELETE PARTITION
6. CREATE PARTITION PRIMARY
7. EXIT

Odata finalizati acesti pasi, intreaga capacitate de stocare va fi disponibila din nou pe USB Flash Drive.

Kingston Flash Drive

Nu stim exact care sunt cauzele din care uneori dispare spatiul de stocare, dar se pare ca dupa conectari repetate la un sistem de operare Linux sau OS X, nu mai este vizibil tot spatiul de stocare sub Windows.

Recover USB Stick Full Capacity

Cum putem recupera toata capacitatea (GB care nu mai apar) unui USB Stick (Flash Drive) – Recover USB Stick Full Capacity

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

  • salut,uite ce am patit eu acum la instalarea unui win 10 pro luat de la microsoft.
    Am instalat windowsul si merge super..doar ca problema este ca am doar 2 partitii de 50gb fiecare dar hardul meu total are 1 tera…nu reusesc sa dau de ceilalti gigabati sa spunem asa..am incercat tuturoialul tau de mai sus..dar nu fuctioneaza.Daca ma poti ajuta ar fi super…
    pacat ca nu reusesc sa iti trimit o poza…mai pe scurt din 1 tera hard am ramas cu 100 gb..ce este de facut?

Leave a Comment