Update OS X El Capitan 10.11.5 si iTunes 12.4 – Download & Install

Apple a lansat in cursul zilei de azi un important update pentru sistemele Mac OS XOS X El Capitan 10.11.5 si iTunes 12.4 sunt noile versiuni care aduc unele imbunatatiri ale performantelor, plus de securitate, stabilitate si schimbari minore de interfata.

 OS X El Capitan 10.11.5

Lansat in septembrie anul trecut, OS X El Capitan a ajuns la a cincea versiune majora. De la aceasta versiune, in viitor nu ne mai asteptam la schimbari de interfata si prea multe noutati. Modificarile aduse in El Capitan 10.11.5 sunt invizibile pentru utilizator. Update-ul vizeaza corectarea unor probleme de securitate, stabilitatea sistemului de operare prin rezolvarea / fixarea unor bug-uri,
OS X 10.11.5 va fi probabl ultima actualizare facuta pentru El Capitan. In ultimii ani, Apple a lansat cate cinci update-uri majore pentru fiecare editie de OS X.
Luna viitoare, in cadrul WWDC, Apple va face publica urmatoarea editie de OS X, ce urmeaza sa fie lansata oficial in toamna acestui an.

OS X El Capitan

iTunes 12.4

Un alt update major lansat de Apple, este pentru aplicatia de muzica, filme, TV, radio si sincronizare cu idevice-uri. iTunes a ajuns la versiunea 12.4. Comparativ cu update-ul pentru El Capitan, in iTunes sunt cateva schimbari minore de UI (interfata). Update-urile de securitate si de stabilitate nu au rezolvat toate problemele din iTunes.
In bara de sus, s-a trecut la butoane drop-down, iar in sidebar apar ceva mai multe comenzi, pentru un acces mai rapid la diferite optiuni ale aplicatiei. iTunes 12.4, nu rezolva insa o nemultumire mai veche e utilizatorilor. Folosirea unei singure aplicatii pentru muzica, filme, show-uri TV, Apple Music, articolele cumparate din App Store  si administrarea device-urilor iOS, iPhone, iPad si iPod Touch.
Sa speram ca pe viitor Apple va face din iTunes doua aplicatii independente. iTunes sa ramana pentru fisierele media, iar o noua aplicatie sa fie strict pentru administrarea device-urilor iOS.

Screen Shot 2016-05-17 at 11.52.20

Utilizatorii de OS X care doresc sa faca update la noua versiune de OS X 10.11.5 si de iTunes 14.4, pot merge in aplicatia App Store, butonul Updates. O alta varianta de update, este descarcarea acestuita (Combo) de pe pagina oficialaDownload OS X El Capitan 10.11.5 Combo Update.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Update OS X El Capitan 10.11.5 si iTunes 12.4 – Download & Install

1 thought on “Update OS X El Capitan 10.11.5 si iTunes 12.4 – Download & Install”

Leave a Comment