Cum conectam Apple Magic Mouse / Magic Mouse 2 pe Windows 10 (Pair Bluetooth Magic Mouse)

Inainte sa va aratam cum se poate conecta un mouse Apple, “Magic Mouse” la un laptop sau PC cu Windows 10, sa facem cateva precizari.
Magic Mouse si Magic Mouse 2 sunt doua modele de mouse produse de Apple, aproape identice. Cea mai semnificativa diferenta intre cele doua modele, este ca vechea versiune functioneaza pe baterii, iar noua versiune este cu acumulator intern nedetasabil. O alta diferenta este LED-ul verde indicator, care pe noul model.
Desi am vazut multi utilizatori de Windows incantati de cum arata acest mouse, personal nu l-as recomanda pe Windows. Magic Mouse este conceput de Apple special pentru device-urile cu sistem de operare macOS (iMac Pro, MacBook, Mac, etc Mac-Mac), iar multe dintre functiile / capabilitatile acestuia sunt imposibil de operat pe Windows PC. Nici invers nu este o idee buna. Utilizarea unui mouse normal pe macOS, devine sport extrem pentru utilizator. Acesta va fi incapabil sa execute multe dintre functiile de mouse pe macOS.
Daca totusi ati primit cadou un Magic Mouse si nu aveti inca cumparat un Mac (mouse-ul poate fi un inceput :) ), acesta poate fi conectat si utilizat la un PC cu Windows 10. Neffind familiarizati cu sistemul de operare macOS este foarte posibil sa nu va dati seama ca pe Windows nu o sa-l folositi nici la jumatate din capacitatea lui.

Cum conectam un Magic Mouse / Magic Mouse 2 la un PC /  laptop cu Windows 10

 

1. In primul rand trebuie sa avem un laptop sau un PC cu suport Bluetooth, iar acesta sa fie activat.
2. Deschidem mouse-ul Magic Mouse de la butonul de pe partea inferioara.
3. Mergem pe Windows 10 in: “Windows Settings” →  “Devices (Bluetooth, printers, mouse)” →  “Bluetooth and other devices” si activam “Bluetooth“. On.

4. In caseta “Add a device” selectam prima optiune. Bluetooth.

5. In lista de device-uri bluetooth gasite o sa se regaseasca si mouse-ul Magic. In cazul nostru acesta se numeste “Stealth’s Mouse“. Numele a fost setat pe MacBook.

6. Dublu-click pe numele mouse-ului, pentru a-l conecta la Windows 10. Sub numele lui o sa apara status: Connected.

O alta varianta, ceva mai rapida de conectare a unui Magic Mouse la Windows 10, este sa folositi shortcut-ul Bluetooth din systray. Click-dreapta pe semnul Bluetooth din systray si click “Add a Bluetooth Device”.

Daca ati mai folosit Magic Mouse pe Mac, o sa fiti putin dezamagiti. Cu exceptia functiilor touch: scroll up si scroll down, pe Windows 10 nu o sa puteti folosi functiile de swipe, smart zoom si alte functii touch.

Cum conectam Apple Magic Mouse / Magic Mouse 2 pe Windows 10 (Pair Bluetooth Magic Mouse)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.