Apple a eliminat Aplicatiile, Jocurile si Ringtones iOS din iTunes 12.7 – App Store a fost retras

La putin timp dupa evenimentul de lansare al noilor device-uri: Apple Watch Series 3, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, al noilor AirPods cu incaracare wireless si al AirPower, Apple si-a indreptat atentia catre aplicatia iTunes pentru macOS.

Recentul update al iTunes la versiunea 12.7 a adus cateva schimbari substantiale, care vizeaza in primul rand reorganizarea continutului din aplicatie.
In noua versiune, posesorii de Mac si de iPhone, iPod sau iPad nu vor mai avea acces din iTunes la aplicatiile si jocurile iOS. App Store a fost retras din aplicatia iTunes, astfel ca nu va mai exista nici o metoda prin care sa avem acces de pe macOS la jocurile si aplicatiile iOS. In plus, este scoasa functia de sincronizare a aplicatiilor si ringtones din iOS pe iTunes.

Nu se stie exact ce va urma in perioada urmatoare lansarii macOS High Sierra si iOS 11,  sisteme de operare ce urmeaza a fi lansate la distanta de aproape o saptamana unul de celalalt. Este foarte posibil ca Apple sa revina asupra acestei decizii si sa creeze o posibilitate de a facilita accesul la aplicatii si la jocuri de pe Mac sau Windows PC.

Noul iTunes este orientat spre continutul media. Music, movies, TV shows, podcasts si audiobooks reprezinta continutul ce poate fi sincronizat in continuare intre iPhone, iPad, iPod touch si un Mac sau Windows PC. Jocurile si aplicatiile putand fi descarcate su updatate foarte simplu din noul App Store ce va fi prezent pe iOS 11. Intr-o varianta mult modificata de cea pe care o avem in prezent pe iOS 10.

Alte modificari aduse de Apple in iTunes 12.7

  • Continutul din iTunes U a fost mutat in Podcasts pe iTunes.
  • Internet Radio: Optiunea apare acum in Music Library din sidebar-stanga a iTunes.
  • Ringtones: Ne mai fiind disponibile in iTunes, ringtone-urile vor putea fi redescarcate direct pe iPhone, iPad sau iPod touch in noua versiune de iOS 11.
  • Books: Cei care au descarcate carti pe Windows PC prin iTunes, vor avea o problema. Mai ales daca intre timp nu mai sunt posesori de iPhone sau iPad. Cartile nu vor mai putea fi redescarcate decat printr-un device cu iOS.

The new iTunes focuses on music, movies, TV shows, podcasts, and audiobooks. Apps for iPhone, iPad, and iPod touch are now exclusively available in the new App Store for iOS. And the new App Store makes it easy to get, update, and redownload apps—all without a Mac or PC.

Ca utilizator atat de Mac cat si de iPhone / iPad, pot spune ca aceasta schimbare nu ma afecteaza deloc. Oricum nu vedeam un motiv plauzibil pentru care as fi descarcat si implicit ocupat spatiul de pe hard-disk-ul Mac cu aplicatiille si jocurile de pe iOS. Atat timp cat acestea pot fi accesate si redescarcate oricand prin intermediul App Store de pe iOS, aceasta schimbare (putin ciudata) a iTunes, este binevenita.

Clarificare:

Ringtones: Ne mai fiind disponibile in iTunes, ringtone-urile vor putea fi redescarcate direct pe iPhone, iPad sau iPod touch in noua versiune de iOS 11.

Acest lucru se refera strict la ringtone-urile cumparate prin intermediul iTunes Store / iTunes. Cele transferate de dvs. din PC / Mac pe iPhone / iPad / iPod, raman in continuare disponibile pe iTunes. Aveti posibilitatea sa adaugati altele noi, sa le stergeti sau sa le aduce modificari.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » iHowTo » iHowTo - iOS » Apple a eliminat Aplicatiile, Jocurile si Ringtones iOS din iTunes 12.7 – App Store a fost retras
Leave a Comment