iOS 8.3 va permite descarcarea continutului gratuit, fara autentificare, de pe App Store si iTunes

Apple a incercat sa elimine autentificarile repetate necesare pentru descarcarea continutului din App Store si iTunes pe telefoanele si tabletele iOS, cu toate ca, uneori, a fost obligata sa procedeze exact invers pentru a elimina abuzurile nedorite ale sistemului In-App Purchase. Viitorul iOS 8.3 va simplifica si mai mult acest mod deoarece utilizatorii vor avea posibilitatea de a alege descarcarea continutului gratuit fara nici o autentificare.

apple_app_store

In prezent, sistemul de autentificare care protejeaza magazinele digitale Apple le permite utilizatorilor sa aleaga intre o politica restrictiva, care necesita introducerea unei parole pentru fiecare descarcare, si una mai lejera, care reda o perioada de gratie de cincisprezece minute, in timpul careia nu mai este necesara reautentificarea. Odata cu lansarea iOS 8.3, Apple va permite insa si descarcarea continutului gratuit fara a necesita autentificare, utilizatorul fiind nevoit sa valideze doar plata continutului precum aplicatii, carti, muzica sau cumparaturi In-App. Acest comportament a mai fost utilizat pe vremea iOS 6, dar Apple a renuntat ulterior la el din motive neclare.

Din fericire, acest sistem poate fi dezactivat, un lucru important, daca tinem cont ca un telefon sau o tableta Apple ar putea cadea victima copiilor sau adultilor pusi pe glume, care pot umple toata memoria interna cu produse software nedorite. Cum iOS inca nu ofera conturi multiple de utilizator, cei care cred ca ar putea avea astfel de probleme vor alege probabil modul traditional de lucru. Ca si pana in prezent, aceste setari vor fi valabile doar atunci cand TouchID este dezactivat.

iOS 8.3 este prima versiune care poate fi incercata de catre utilizatorii obisnuiti îi perioada de testare Beta fara a avea nevoie de inregistrarea ca dezvoltator software, insa accesul este restrictionat la un numar limitat, necunoscut de utilizatori.

iOS 8.3 va permite descarcarea continutului gratuit, fara autentificare, de pe App Store si iTunes

About the author

crys

Leave a Comment