Apple a schimbat moneda pentru achizitiile din App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music si iCloud

Anuntul a fost facut de Apple inca de saptamana trecuta, insa abia de azi am observat ca din tara noastra, achizitiile pe care le facem din App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music si iCloud vor fi facute in moneda locala. In LEI.

Bună ziua,
Moneda utilizată în România pentru App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music și pentru spațiul de stocare iCloud, va fi schimbată în curând din euro în leu.

După schimbarea monedei, orice precomenzi sau abonamente vor fi facturate în lei, iar soldurile cadourilor iTunes existente vor fi exprimate în moneda locală.

Valorificați soldurile cadourilor dvs. cât mai curând posibil. În timpul schimbării monedei puteți întâmpina probleme la vizualizarea, utilizarea sau valorificarea creditului din magazin.

Pentru informații suplimentare, contactați Asistența Apple.

Cu stimă,
Apple

Trecerea de la EURO la moneda locala LEU, este un avantaj pentru utilizatorii care achizioneaza aplicatii, jocuri, muzica, spatiu de stocare iCloud sau alte servcii de la Apple. Acestea s-au ieftenit peste noapte. Unele.
Daca inainte foloseam un card bancar asociat unui cont de lei, de fiecare data cand faceam o achizitie din App Store, trebuia sa se faca un schimb valutar / o conversie din moneda LEU in EUR.
Incepand de azi, preturile pentru toate aplicatiile si jocurile din App Store sunt afisate in LEI, atat pe macOS (Mac, MacBook) cat si pe iOS (iPhone, iPad).

Un prim avantaj se observa la abonamentele lunare pentru Apple Music. Pretul de 4.99 Euro / luna pentru abonamentele individuale, este acum 19.99 Lei / luna. Daca ar fi sa facem o conversie pe schimbul valutar de azi, observam ca abonamentul Apple Music este mai ieftin cu aprximativ 2.3 lei.  4.99 EUR = 22.7 LEI.

Partea mai interesanta este ca s-ar putea sa scada numarul celor care cumpara aplicatii si jocuri din App Store. Ca impact psihologic, parca se vedea mai bine un pret de 9.99 Euro decat unul de 45.5 Lei.

Un exemplu ar fi Final Cut Pro X, care acum este afisat in App Store cu pretul de 1 499,99 lei. Avem un pret format din 6 cifre si chiar daca este echivalentul a 329.99 Euro, parca era mai usor de digerat exprimat in moneda europeana. :)

Apple nu esre singura companie din Statele Unite, care practica tarife exprimate in modena locala. Microsoft are deja cativa ani de cand si-a trecut preturile la produse si servicii din moneda europeana in moneda locala.

Speram ca odata cu trecerea de la Euro la moneda locala. Apple va aduce in Romania si serviciul Apple Pay.

Apple a schimbat moneda pentru achizitiile din App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music si iCloud

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment