Safari 11.0 pentru OS X El Capitan si macOS Sierra a fost lansat – Download & Update

Cu doar cateva zile inaintea lansarii macOS High Sierra, sistem de de operare ce va fi disponibil la download si instalare pe toate device-urile compatibile incepand cu 25.09.2017, Apple lanseaza public un update consistent pentru Safari. Internet browser dezvoltat de Apple si instalat by default pe toate sistemele de operare macOS si iOS (varianta pentru iPhone, iPad si iPod touch).

Ce aduce nou si ce modificari apar in Safari 11.0 pentru OS X El Capitan si macOS Sierra

Noua versiune a browser-ului aduce cateva modificari foarte importante pentru utilizatori. In primul rand, Apple pune accent pe securitate si pe siguranta utilizatorului.
Website-urile care folosesc SSL si nu au certifcate valide, nu mai pot fi accesate decat dupa ce utilizatorul este informat asupra pericolului la care se expune..Comparativ de versiunea precedenta, mesajul este mult mai evident si presupune doua click-uri, in loc de unul, pentru a accesa pagina web.

This Connection is Not Private
 

Show Details” & “visit this website“, daca ai inteles care sunt riscurile.

Tot pentru sporirea securitatii sunt adaugati noi algoritmi criptografici pentru cea mai recenta versiune a WebCrypto API. AES-CFB, AES-GCM, ECDH, si PBKDF2.

Alte noutati in Safari 11 :

 • Intelligent Tracking Prevention – blocarea scripturilor din sursa website-urilor, ce au scopul de a urmari comportamentul online al utilizatorului. Acestea sunt folosite mai mult de agentiile de publicitate si sondaje.
 • Local File Restrictions – Restrictionarea accesarii fisierelor locale prin intermediul browserului “file://”. Aceasta optiune poate fi totusi activata din meniul dedicat developerilor. Disable Local File Restrictions.
 • Blocarea website-urilor virusate sau de phishing, folosind serviciul Google Safe Browsing.
 • Suport pentru comunicare real-time, folosind WebRTC (Media)
 • Setari personalizate de control pentru fiecare website: Camera, microfon, auto-play, reader, content blockers, location.
 • dezactivare auto-play pentru video si audio la accesarea unei pagini web. Puteti selecta website-uri pentru care aceasta functie sa fie dezactivata. Sectiunea de mai sus.
 • AutoFill imbunatatit pentru datel personale, credit card si adrese.

Safari 11.0 este disponibil in App Store pe toate device-urile Mac cu OS X El Capitan sau macOS Sierra. App Store →  Updates.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Safari 11.0 pentru OS X El Capitan si macOS Sierra a fost lansat – Download & Update

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Safari 11.0 pentru OS X El Capitan si macOS Sierra a fost lansat – Download & Update”

 1. Bonjour,
  j’ai été attiré par votre article car j’ai un souci de connexion avec safari, sous mac os high Sierra. Lorsque je tente d’accéder à Netflix, l’obtiens le message “cette connexion n’est pas privée” comme vous le mentionnez ci-dessus. Il y a effectivement 2 boutons, voir les détails et revenir. En aucun cas en sélectionnant l’un ou l’autre je peux accéder au site. Avez-vous une idée de la solution à mettre en œuvre pour s’en sortir. Merci. Cordialement
  jfc

  Reply

Leave a Comment