Schimba folderul default de Download al Safari pe Mac OS X

Pentru sistemele OS X, Safari este internet browser-ul cel mai recomandat, fiind si instalat automat odata cu sistemul de operare.
Daca vizitati o pagina web si aveti de descarcat (download) un fisier, de regula trebuie sa faceti doar un click pe link-ul de download, iar Safari se ocupa de restul. Fereastra de download va tine la curent cu starea / progresul download-ului. Marimea fisierului in curs de descarcare, numele fisierului, viteza de download si timpul ramas pana la finalizarea descarcarii. In tot acest tip puteti naviga in voie pe alte pagini web sau chiar puteti descarca si alte fisiere, care se vor adauga in lista de download.
Option + Command + L pentru a deschide lista fisiereleor descarcate.

Safari Download Files

In mod default, Safari va descarca fisierele in folderul de sistem Downloads, insa putem modifica destinatia fisierelor descarcate urmand cativa pasi simplii.

1 – Deschidem Safari > Preferences (Command + ,)

Screen Shot 2015-09-15 at 12.48.43 PM

2 – Mergem in tab-ul “General” si la “Save downloaded files to...” selectam “Other” pentru a ne alege un nou folder in care sa se salveze automat fisierele downloadate cu Safari.

Screen Shot 2015-09-15 at 12.50.47 PM

In cazul nostru, am creat un folder numit “Safari” in care sa fie descarcate automat toate fisierele.

Screen Shot 2015-09-15 at 12.51.35 PM

Tot de aici putem stabili si daca Safari sa deschida automat sau nu fisierele safe (care sunt sigure). De exemplu, atunci cand descarcam o arhiva .zip, Safari va dezarhiva automat fisierele si va deschide Finder-ul in folder-ul creat din arhiva descarcata. La fel procedeaza si daca descrcam un fisier PDF, TXT, etc. Debifam optiunea “Open “safe” files after downloading” pentru a preveni deschiderea automata a fisierelor descarcate.

Tutorial / OS X Yosemite si Safari 

Schimba folderul default de Download al Safari pe Mac OS X

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment