Cum poti sa inchizi de la distanta paginile web deschise pe iPad, Mac sau iPhone

Acesta este un tutorial foarte util daca ai nevoie sa inchizi de la distanta paginile web care sunt deschise pe Mac, iPad sau iPhone. Mai exact, o solutie simpla care iti permite sa inchizi tab-urile deschise in browser Safari.

Intr-un articol recent, aratam ca sinconizarea este unul dintre marile avantaje ale utilizarii Safari pe dispozitivele Apple. Safari permite sincronizarea prin intermediul Apple ID a tuturor datelor, inclusiv a tab-urilor deschise pe alte device-uri. Ma gandeam ca aceasta sincronizare poate fi folosita si ca o masura de “privacy“, in scenariul in care ati lasat iPad sau MacBook acasa la indemana copilului si aveti deschise anumite pagini web pe care nu ati vrea sa le vada.

Daca ai activata sincronizarea in iCloud a browser-ului Safari pentru toate device-urile, poti sa inchizi de la distanta paginile web deschise pe Mac, iPad sau MacBook.

Cum poti sa inchizi de la distanta paginile web deschise pe iPad, Mac sau iPhone

Asa cum am spus mai sus, prima cerinta este sa ai device-urile Apple cu Safari sincronizat in iCloud. Odata cu sincronizare bookmarks, parole, istoric de navigare, sunt sincronizate si tab-urile (paginile web) deschise pe fiecare device al tau.

Luam scenariul in care vrei sa inchizi de pe Mac, paginile web deschise in Safari pe iPad sau pe iPhone.

1. Deschizi Safari, apoi mergi in “iCloud Tabs”. Poti ajunge la “iCloud Tabs”, fie direct din Safari toolbar (daca ai adaugat optiunea), fie din “Sidebar” > “iCloud Tabs“.

2. In “iCloud Tabs” iti apar toate paginile web deschise pe celelalte device-uri ale tale. De aici ai posibilitatea sa le inchizi printr-un singur click. Tot ce trebuie daci, este sa treci cu mouse deasupra titlului paginii web deschise si click pe semnul “x“.

Cum inchizi de la distanta paginile web deschise pe iPad
Cum inchizi de la distanta paginile web deschise pe iPad

Tab-ul deschis pe iPad, se va inchide imediat, chiar daca browserul Safari este sau nu deschis. In acelasi fel, puteti inchide si tab-urile deschise pe celelalte device-uri.

Daca vrei sa inchizi de pe iPhone, paginile web deschise pe Mac, atunci tot ce trebuie faci, este sa urmezi pas cu pas tutorialul:

1. Deschizi Safari pe iPhone si mergi in “Start Page

2. Rulezi in jos pana la lista paginilor web deschise pe celelalte device-uri.

3. Apesi pe “Show All“, apoi in lista paginilor web, glisezi de la dreapta la stanga peste pagina web pe care doresti sa o inchizi.

Close Mac Safari tabs from iPhone
iCloud tabs

Tab-ul se va inchide aproape imediat ce apasati pe “Close“.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » Cum poti sa inchizi de la distanta paginile web deschise pe iPad, Mac sau iPhone

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR