AutoFill din Chrome si Safari poate furniza informatiile de Credit Card hackerilor

O informatie destul de ingrijoratoare a aparut zilele trecute pe Twitter, conform careia, autofill-ul din Chrome si Safari poate furniza hackerilor informatii foarte sensibile, cum ar fi numele, adresa de e-mail, adresa postala, numarul de telefon si datele de credit / debit card ale utilizatorilor care folosesc aceasta optiune.

Ce este autofiil?  – Optiunea care stocheaza in browser datele personale si de credit card, pentru a fi completate automat in campurile specifice atunci cand avem nevoie sa facem o plata sau un transfer bancar.

O optiune care ne scuteste sa introducem de fiecare datele personale pe site-uri, insa asa cum se arata intr-un articol din The Guardian, este si o optiune foarte periculoasa.
Renumitul hacker Viljami Kuosmanen, arata ca prin intermediul anumitor exploituri plasate pe website-uri dubioase, datele unui credit card pot fi introduse automat in campuri invizibile. Astfel ca fara sa-si dea seama, utilizatorul trimite cuiva rau intentionat informatiile confidentiale.
Intr-un comunicat al Google, un reprezentat al companiei a anuntat ca Google lucreaza in prezent la rezolvarea acestei problemei in internet browser-ul Chrome.

O solutie simpla, ar fi sa nu mai folosim aceasta optiune si sa dezactivam AutoFill in Safari si in Google Chrome.

Dezactivare AutoFill pentru Credit Card in Safari – macOS

Safari > Preferences… > in tab-ul AutoFill debifam optiunea “Credit Card“.

Dezactivare AutoFill in Google Chrome

In Google Crome este suficient sa accesati: chrome://settings/  apoi sa mergeti la “Settings”, iar sub “Passwords and forms” sa debifati optiunea “Enable Autofill to fill out web forms in a single click“.

Browser-ul Mozilla Firefox nu stocheaza by default datele sensibile.

AutoFill din Chrome si Safari poate furniza informatiile de Credit Card hackerilor

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment