Win32/Spursint.A!cl – Virus Trojan specific Windows Defender

Nu sunt putini utilizatorii de Windows care au primit mesajul de avertizare ce anunta ca un virus a fost descoperit in calculator. “Found some malware” este alerta generata de Windows Defender atunci cand intalneste o aplicatie sau un cod suspect in calculatoarele dumneavoastra.

Detaliile oferite de Microsoft despre Win32/Spursint.A!cl Trojan Virus  puternic virus sunt infricosatoare.

Category: Trojan
Description: This program is dangerous and executes commands from an attacker.
Recommended action: Remove this software immediately.
Items: file:C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\FilesStash\…etc
Trojan: Win32/Spursint.A!cl

Din spusele Microsoft, intelegem ca este un virus tipic website-urilor dubioase, cu ajutorul caruia hackerii pot sa vada parolele, datele de carduri si alte informatii sensibilie ale utilizatorului virusat. Se sugereaza stergerea imediata a acestui virus, si eventual dezinstalarea tuturor programelor, browserelor si a altor aplicatii care nu sunt “Powered by Microsoft“.

Problema este ca in fisierul in care a fost descoperit acest virus cu nivel de alerta “Severe“, nu erau decat cateva functii nevinovate de PHP, iar ce a dat peste cap Windows Defender a fost un generator de cod HEX, ce permitea unui utilizator sa-si aleaga o nuanta de culoare. Cam asta era marele virus Win32/Spursint.A!cl in situatia noastra.

Ideea este ca acest articol expune mai mult o eroare a Microsoft decat detalii despre ce inseamna Win32/Spursint.A!cl (nu ca am fi putut afla mai multe detalii de la Microsoft) si cum poate afecta el REAL utilizatorul.
Va sfatuim totusi in cazul in care intaniti o asemenea alera legata de Win32/Spursint.A!cl sa stergeti imediat fisierele care il contin, daca nu aveti experienta necesara de a identifica acele fisiere si de a intelege exact ce se regaseste in continutul lor.
Asadar, Win32/Spursint.A!cl malware in situatia prezentata mai sus, a fost o alerta “False Positive“.

Win32/Spursint.A!cl – Virus Trojan specific Windows Defender

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment