Cum putem dezinstala update-urile de sistem in Windows 10 Preview pentru a rezolva erorile cauzate de acestea

In urma cu o saptamana Microsoft a lansat versiunea Technical Preview a urmatorului sistem de operare Windows, Windows 10, pe care foarte multi utilizatori au instalat-o pe PC-urile din dotare (fie in dual-boot cu alt sistem Windows, fie folosind un soft de virtualizare cum ar fi VirtualBox, fie ca upgrade la un sistem Windows anterior) pentru a testa noile feature-uri si modificarile incluse in aceasta.

Fiind vorba despre o versiune preview (beta), cel mai probabil in timpul folosirii Windows 10 ati intalnit anumite erori cauzate de anumite update-uri de sistem instalate (chiar daca nu ati intampinat probleme, este foarte posibil ca acestea sa apara la un moment dat, motiv pentru care cea mai recomandata metoda de testare a Windows 10 Technical Preview este prin intermediul virtualizarii), singura solutie pentru a rezolva respectivele erori fiind dezinstalarea update-urilor de sistem.

Cum dezinstalam toate update-urile de sistem instalate in Windows 10 Preview?

O metoda ar fi folosirea System Restore pentru a restaura sistemul la o stare anterioare instalarii update-urilor care au cauzat erorile. Insa, daca din anumite motive System Restore nu functioneaza pentru dvs, Microsoft a inclus in Windows 10 Preview o optiune care le permite utilizatorilor sa dezinstaleze toate update-urile de sistem facute:

  • deschideti Start Menu si dati click pe butonul Power, apoi tineti apasata tasta Shift si selectati Restart din meniu (in felul acesta, dupa restart, sistemul va afisa meniul Advanced Startup)

win10-advanced-startup-menu

  • din optiunile afisate selectati Troubleshoot (Refresh or reset your PC, or use advanced tools)
  • in ecranul urmator, selectati optiunea Uninstall Preview updates

unistall-preview-updates

Dupa selectarea acestei optiuni, sistemul se va restarta din nou, apoi va fi afisat un meniu de dezinstalare pentru update-urile de sistem; va trebui sa selectati contul dvs. Microsoft apoi sa introduceti parola pentru acesta pentru a putea efectua dezinstalarea, apoi dati click pe butonul Uninstall.

uninstall-updates

In felul acesta, toate update-urile de sistem instalate dupa instalare Windows 10 Technical Preview vor fi dezinstalate. Retineti insa ca acestea vor fi instalate din nou dupa ce veti boota in Windows 10 (pentru a evita acest lucru blocati instalarea automata a update-urilor de sistem).

STEALTH SETTINGS – How to uninstall system updates in Windows 10 Preview to fix related issues

Cum putem dezinstala update-urile de sistem in Windows 10 Preview pentru a rezolva erorile cauzate de acestea

About the author

stealth

Leave a Comment