Cum putem fixa (pin) foldere in Taskbar in Windows 10 Preview

Cand a fost lansat Windows 7, unul dintre feature-urile introduse de Microsoft in acest sistem de operare a fost abilitatea de a fixa (pin) shortcut-uri ale aplicatiilor in Taskbar. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea, atat in Windows 7 cat si in Windows 8, sa acceseze fisierele si folderele folosite in mod frecvent dand click-dreapta pe iconita Windows/File Explorer. Utilizatorii acestor sisteme de operare care doresc insa sa fixeze foldere sau fisiere (de exemplu documente) in Taskbar, nu pot face acest lucru decat cu ajutorul unor tweak-uri (schimband calea unui executabil cu cea a folderului sau fisierului dorit) sau al aplicatiilor third-party.

Una dintre schimbarile aduse de Windows 10 Preview este aceea ca utilizatorii pot acum sa fixeze in Taskbar inclusiv fisiere sau foldere, fara a trebui sa apeleze la aplicatii third-party sau tweak-uri complicate.

Folders-pinned-to-taskbar-in-Windows-10

In plus, folderele fixate (pinned) in Taskbar pot fi deschise rapid si cu ajutorul unor shortcut-uri pe tastatura (tasta Windows in combinatie cu tastele numerice de la 1 la 9, unde fiecare tasta numerica este echivalentul pozitiei unui shortcut fixat pe Taskbar).

Cum putem fixa foldere pe Taskbar in Windows 10 Preview?

Desi Windows 10 permite fixarea de foldere pe Taskbar, daca dati click-dreapta pe un folder veti observa ca optiunea Pin to Taskbar lipseste din Context Menu. Procedeul insa este unul destul de simplu:

  • navigati catre locatia folderului pe care doriti sa il fixati in Taskbar si dati click-dreapta pe acesta
  • din meniul afisat selectati optiunea Pin to Start (aceasta actiune va fixa un shortcut al folderului respectiv in Start Menu sau in Start Screen)

Pin-folders-to-Start-in-Windows-10

  • apoi deschideti meniul de Start (sau Start Screen-ul), dati click dreapta pe tile-ul folderului respectiv si selectati optiunea Pin to Taskbar

Pin-folders-to-taskbar-in-Windows-10

Si gata. In felul acesta puteti fixa rapid foldere in Taskbar-ul din Windows 10 Preview.

Nota: Windows 10 Preview nu permite fixarea mai multor foldere in acelasi timp in Start Menu sau Taskbar.

STEALTH SETTINGS – How to pin folders to Taskbar in Windows 10 Preview

Cum putem fixa (pin) foldere in Taskbar in Windows 10 Preview

About the author

stealth

Leave a Comment